Hakikat söylenmeli mi ya da...
Yaşamda,söylevler bazında neyin neye işaret edeceğini çözümleyemediğin durumlar vardır ya hani
örneğin çoğu zaman "Hakikat insanlar için ne kadar acı olsa da, hakikati söyleyin!" sözüne istinaden mi davransam yoksa
Bedüizzaman Said NURSI'den "Her söylediğin hak olsun. Fakat, her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur. Her dediğin doğru olmalı. Fakat, her doğruyu demek doğru değildir” ya da “Ata et, aslana ot atılmaz” gibi bir tavırlamı seslensem diye düşündüğüm anlar olmuştur
sizinde karşılaştığınız, buna istinaden durumlarda ne yaptığınız açıkçası bunları merak ediyorum yaşamda çözümleyemediğimiz belki birçok konu vardır lakin benim en çok aklıma takılan konu bu ne zaman nasıl bir edalanma içine varmalıyım sorgusu
öte yandan karşılığını odak olarak gördüğüm iki sözü (ruhaniyetime göre)hayata geçirmekte buldum. Birinci söz sevgili Mevlana Hazretlerinin "incitmeyecek kadar yumuşak, incinmeyecek kadar sert olma düsturu ve Peygamber efendimizin (s.a.v.) "mümin yumuşaktır o kadar ki, onu yumuşaklığından dolayı ahmak zannedersin" sözü
Kimine göre ezilme kimine göre yücelme bazen de egoya elveda deme
Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?
Bireysel olarak olması gerekeni yapmak =?