Allah resulu aramızdadır.
Allah Resulu aramızda mıdır ? Evet, Aramızdadır. NASIL ?
Hucurat-7:
Ve bilin ki, Allah'ın Elçisi aranızdadır. O, her işinizde ve her zaman sizin temayülünüze uysaydı, (toplum olarak) bundan zarar görürdünüz. Ama, görüldüğü gibi, Allah imanı(nızı) size sevdirdi, onu kalplerinizde güzelleştirdi ve hakikati inkar etmeyi, günah işlemeyi ve (güzel olan şeylere) karşı çıkmayı size çirkin gösterdi. İşte bunlar, doğru yönü izleyenlerdir.
Allahın elçisi aranızdadır hitabı tüm çağlara hitaptır. Ceseden aramızda olmayan Allah resulü Yaşayan Kuran olan Sünneti ile ve ümmetine ettiği dua ile her an aramızdadır
NİSA 64 :
Biz, her peygamberi ancak, Allah izniyle ona itaat edilsin diye gönderdik;
Onlar nefslerine kötülük ettikten sonra, eğer sana gelerek,allahtan af dilerlerse, allahın resulu de onlar için af dilerse, allahı tövbeleri elbette (kesin ) kabul edici ve merhamet edici bulurlar Bu ayetlerin günümüze yansıması yok mudur ? Vardır ,
Hucurat 7 ve Nisa 64 ayetleri birbirleriyle bağlantılı olarak şöyle açıklanır
Ayetler evrenseldir. Yani Sadece indiği dönemine hitap etmez. Şöyle ki Allah resulu sünnetiyle ve bizlere duasıyla her an bizim aramızdadır.
AYETLERİN GÜNÜMÜZE YANSIMASINI AÇIKLIYORUM.
EVET ALLAH RESULU DAİMA ARAMIZDADIR.
BEDENEN ARAMIZDA OLMAYAN ALLAH RESULU SÜNNETİ İLE VE DUALARIYLA ARAMIZDADIR.
(Nasıl ? Sağlığında iken hem kendi döneminde ve hem de ahir zaman ümmetine sünneti ile ve ettiği duasıyla değil midir ! )
Bakın ayete ve bakın PEYGAMBERİMİZİN DUASININ ETKİLİ GÜCÜNE, DUASININ KESİN KABUL OLUNACAĞINA DAİR MÜJDEYE BAKIN ! Onlar nefslerine kötülük ettikten sonra, eğer sana gelerek, ALLAHTAN af dilerlerse Onlar nefslerine kötülük ettikten sonra, eğer sana gelerek ne demektir ?
Peygamberin sünnetine gelerek değil midir ? Peygamberin sünneti ne idi ?
Allahın daima onu örnek alın dediği onun kurana uyan yaşantısıdır.
Eğer siz peygambere gelerek, onun kurana uyan yaşantısına gelerek, kuran yoluna gelerek ,peygamberin sünnetini yerine getirmiş olursunuz. İşte peygamberin sünnetini yerine getirirseniz, peygamberin sünneti gibi bir hayat yaşantınız olursa Allahtan af dilemiş olursunuz.
VE ALLAHTAN AF DİLERSENİZ Allah resulu de onlar için af dilerse (Allah resulu ümmetine af Dilemiştir Bakınız. Mümtehine -12 ,Muhammed - 19, Nur Suresi, 62 )
Allah, resulunun ümmetine ettiği af duasına icabet ederek, duasını kabulune vesile kılarak
Allahı tövbeleri elbette (kesin ) kabul edici ve merhamet edici bulurlar. (Nisa 64) Peygamberimizin duasının etkili gücüne bakınız ki, ayette sizin için de şayet Peygamber de af dilerse denmiştir, peygamberin duasıyla denmiştir. Peygamberin duasının önemine dikkat çekmiştir. Affa vesile olarak ön şart olarak getirmiştir.. İŞTE PEYGAMBERİMİZİN ALLAHIN EMRİYLE MÜMİNLERE ETTİĞİ AF VE BAĞIŞLANMA DUASI
Peygamberimiz (sav)'in müminlere olan sevgisinin ve düşkünlüğünün bir sonucu olarak, onların hataları için ALLAH'tan bağışlanma, şefaat dilemiştir.
ALLAHIN EMRİ İLE onun duası ile Muminlere şefaat ettirilmiştir.ALLAH'ın Peygamberimize bu konudaki emirleri ise şu şekildedir:
Mümtehine -12 : ..... Onlar için ALLAH'tan mağfiret iste. Şüphesiz ALLAH, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. Muhammed - 19 : Şu halde bil; gerçekten, ALLAH'tan başka ilah yoktur. Hem kendi günahın, hem mü'min erkekler ve mü'min kadınlar için mağfiret dile. Nur Suresi, 62":… Onlar için ALLAH'tan bağışlanma dile. Şüphesiz ALLAH, bağışlayandır, esirgeyendir."
BU AYETLER YALNIZCA KENDİ DÖNEMİNE AİT DEĞİL, EVRENSEL AYETLERDİR. YANİ SADECE KENDİ DÖNEMİNE HİTAP ETMEZ, TÜM ZAMANLARI KAPSAR
Rabbimizin şefkat ve şefaati, müminleri esirgeyen ve koruyan olması Meleklerin ve Peygamberimiz (sav)'in duasıyla, duasına icabet edecek olmasıyla gösterir.
VE PEK BÜYÜK BİR İHTİMAL Kİ, PEYGAMBERİMİZ AHİRETTE, MAHŞER GÜNÜNDE DE MUMİNLERE ETTİĞİ DUASINI TEKRARLAYACAKTIR.