Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Aralık 2010, 02:08   Mesaj No:22

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Memleket:MALAZGIRT
Konular: 295
Beğenildi:128
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:

Sayın abdulhamid abim ve değerli okuyucular özellikle bir konuda yazma gereği duydum lütfen tüm delillerimi sunduktan sonra bana eleştirilerinizi yapınız konuyu anlamadan kimse bana eleştiri ile dil uzatmasın çünkü yazacağım hususlarda bana itirazların geleceğini çok iyi biliyorum ama yinede yazacam:

Şefaat ile ilgili hadisleri Hadis usulü ile ele aldığımda bir çok tutarsızlık ile karşılaştım abi sizin naklettiğiniz ''Benim şefaatim (duam) ümmetimden büyük günah işleyenleredir'' rivayeti de ahad hadis olarak kabul görmektedir ve Kur'anın bir çok ayetine ters düşmektedir ...

Allah resulü Muhammed'i (s.a.a) beşer sıfatından çıkarıp aşırı derece yüceltmek maksatlı olan bu ve benzeri rivayetler kabul edilmiş ve yaygınlaştırılmıştır...

Allah'ın iznine bağlı olarak okuduğumuz bir çok ayeti kerimede verilmek istenen mesaj çok farklıdır..

Ayetlerde ahiret aleminde şefaatin mutlaka gerçekleşeceğinde değil o asırda var olan yanlış şefaat anlayışına binaen yalnızca Allah'ın iznine onun güç ve kudretinin mutlaklığını vurgulamak içindir Çünkü müşriklerde var olan şefaat anlayışı putların meleklerin cinlerin peygamberlerin vb kişilerin onlara yardım edip işlemiş oldukları günahları sileceklerine dair inaçlar var idi buna cevap olarak Allah kesin bir dil ile sadece o güç ve kudretin kendisinde olduğunu izah etmiştir....

Öncelikle Zilzal suresi 7-8 ayeti kerimelerinde geçen hakikat ile değerlendirmeye başlayacam....
Ve kim zerre kadar iyilik yapmışsa, onu(n karşılığını) görecek, kim de zerre kadar kötülük yapmışsa onu(n karşılığını) görecektir.(Zilzal-7-8)

Bu hususta rivayet edilen Hadisleri inşaAllah kuran bütünlüğünde kronolojik olarak ele almaya çalışacağım ...

....DEVAMI GELECEK...

-İmam Ali- (a.s)