Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ocak 2011, 19:13   Mesaj No:9

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:

Sayın arkadaşım önce geçmiş olsun. Allahtan acil şifalar dilerim. Yazdıklarınızı iyi okudum, zaten orada yazdıklarımın birçoğu size cevap niteliğinde olmadığını da belirtmiştim. Genel anlamda aynı konu ile düşüncelerimin detaylı haliydi. Yazdığım yazıda benim anlatmak istediğim çok önemli bir nokta vardı, oda rabbin açıkça söylemediği bir konuyu, bizler ayete ilave edemeyiz, söyleyenlere de inanamayız.

Allah birçok ayetinde bizlere olacaklar konusunda açıklama yapıyor, ama çok önemli bir nokta var, asla detaylı bir bilgi vermeden yapıyor bunu. Gereken konularda detay veren rahman, eğer bu konuda fazla detaya kaçmıyorsa, bunun bir nedeni var demektir. Peki, bizler ne yapıyoruz, beşeri rivayetleri sanki Allah katından bilgiymiş gibi alıyor ve ayetleri onlarla açıklamaya çalışıyoruz.

Örneğin Allah bir hüküm veriyor ve diyor ki, içinizde kimse yok ki oraya, yani cehenneme uğramasın. Bu kesin bir hüküm açıkça bildiriliyor. Daha sonra devam ediyor ve yalnız şu açıklamayı yapıyor bizlere Rabbim; daha sonra iman edenleri kurtaracağız, diğerlerini dizleri üstünde cehennemde de bırakacağız. Buradan sonra bizler başlıyoruz kendimizce beşeri yorumlar yapmaya, ya da rivayetleri alıp ayetlere ilave etmeye başlıyoruz. Diyoruz ki iman eden hiçbir Müslüman ceza görmeyecek, cehenneme buradaki durumu görmesi için gelecek iman edenler. Buradan hiçbir ceza görmeden cennete hep birlikte gidilecek. Peki, bu bilgiyi kim söylüyor? Evet, sormak isterim, Allahın yapmadığı bu açıklamayı kimler yapıyor? HÂŞÂ Rabbimin vermediği detayı, kimler verme yetkisine sahip? İşte benim anlatmak istediğim konu burası. Ben diyorum ki, detay yoksa bizlere konuşmak düşmez. Buradan bir kurtarılma varda detay verilmediyse, gelin bizler detay vermeyelim, fikirler yürütmeyelim. İman edenlerin kurtarılacağını Allah söylüyor, ama hep birliktemi yoksa farklı zamanlar damı kurtarılış var, bu konuda detay vermeyen Rabbimin hükmüne bence saygılı olmalıyız. Çünkü Allah kendi katımda açıklama yapmadığım konularda konuşmanızı HARAM kılıyorum diyor. Bence üzerinde düşünülmesi gereken bir konu değil mi? Elbette bu benim düşüncem herkesin düşüncesine de saygı duyarım.

Değerli arkadaşım benim cevabım kimseye karşı değil, ortaya söylenen bir sözdür sizi kırdıysam ya da üzdüysem özür dilerim. Size tekrar acil şifalar dilerim.
SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK