Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2011, 14:33   Mesaj No:1

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?

Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?

Evet taguti düzende oy kullanmak şirk kavramı içine girer mi ?

Bu sorunun cevabında islam ümmeti içinde ihtilaf vardır. İslam alimleri de bu ihtilafın içindedir. Kimisi şartlara göre cevaz verirken, bir kısımda kesin olmaz , şirk olur demektedirler. Bana göre şartlara göre belirlenir. Şirk de olabilir, Şirk olmayabilir de ama nasıl ?

Her Oy kullanan müşrik olmaz. Eğer müşrik olunuyor ise ben oldum demektir. Çünkü ben her seçimde oy kullanırım.

Evvela tağut’un kelime anlamına bakalım.
"Allah'ın indirdiği hükümlere karşı gelen ve onların yerine geçmek üzere sahte din ve sapık düzenler icat eden herkes ve her şey tağuttur."

Allah'ın dinine ve Kur'an disiplinine aykırı olarak, bozuk ve batıl şeyler uyduranların insan veya şeytan olması tağutun mahiyetini değiştirmez.

Bir memleket’te hırsızlık,adeletsizlik,fuhuş,faiz,zulüm vs şeyleri yapan veyahut destekleyen insanlar ALLAH’ın indirdiği hükümlere karşı gelmekle tağut’lar zümresi içinde olmaktan kaçınamazlar. (Yitik sevda kardeşimizden alıntıdır )

Laik düzen de tağut düzendir. Ve ülkemizde bu düzen vardır.

DİKKAT !

Madem ki, tagut düzeni içinde her oy kullanan müşriktir ve şirk günahını işliyor ise, bu düzene vergi verenlere ve askerlik yapanlara ne demeli ? Pek büyük bir Şirk kavramı içinde değiller midir?

Bu açıdan bakacak olursak, oy kullanlar müşrik ise, vergi verenler de müşriktir, bu düzene askerlik yapanlar da, yani askere gidenler de müşriktir.

Oy kullanmanın yanında bunlar pek büyük bir şirk hem de katmerli şirktir. Öyle değil mi ? Emi cimi yok.

Devamı var

Konu Sahibi BEDİİ HAMİT 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler.... Makale ve Köşe Yazıları yetersiz 2 2367 07 Şubat 2011 16:39
Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi. Makale ve Köşe Yazıları kamer34 37 19382 24 Ocak 2011 17:30
Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ? Makale ve Köşe Yazıları hiranur86 102 45671 12 Ocak 2011 14:33
Zerre kadar iyilik ve kötülük görülmesi Makale ve Köşe Yazıları talibetün 16 8286 27 Aralık 2010 17:53
Bela ve musibetlerin, günahlara kefaret olması Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 16 9785 16 Aralık 2010 01:51