15 Ocak 2011, 15:52
|
Mesaj No:40 |
Durumu: Medine No : 12750 Üyelik T.:
19 Eylül 2010 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Memleket:HATAY Yaş:68 Mesaj:
395 Konular:
20 Beğenildi:4 Beğendi:0 Takdirleri:60 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ? Alıntı: NOT:Hz peygamber dönemimde parti yoktu demek "ahada buraya yazıyorum"ben yarın ümraniyede bir kahvehanede ıstakatalarına okey taşları dizen bazı insanların yanına gideceğim buyrun gelin size orda cevap vereyim olurmu Dün sizi bu adrese davet etmiştim sanırım geldiniz.Artık bu saçma soruyada bir kaç cümle ile cevap verebilirz. Hz peygamber dönemimde parti yoktu demek kurandan nasiplenememek demektir. Hz peygamber dönemimde kuran Refah partisi yada AKP partsinin isminimi verecekti.Bu partiler kurulacak, bunlara islam adına oy verin yada oy vermeyin mi diye.Ona bakarsak o dönemde Amerikada yoktu, viski de yoktu,laiklikte yoktu,sosyalizmde yoktu,İsrail devletide yoktu vs vs o dönemde bunlar yok,şimdi bunlar vardır,öyleyse biz viski içebilir bu yeni sistemlere de tabi olabiliriz mi diyeceğiz | İlim kokan yazınız bu mu ? Siz benim söylemek istediklerimi gerçektende hiç anlayamamışsınız. Ümraniyede bir kahvehanede ıstakatalarına okey taşları dizen bazı insanların yanına gidip bu sözlerimi onlara söyleseniz inanın sizden çok daha iyi anlarlardı. Şimdi sizin ilim mantığınıza göre şöyle konuşmak gerekirse, Şimdi günümüzde bunlar vardır,öyleyse biz viski içebilir bu yeni sistemlere de tabi olabiliriz mi diyeceğiz ? Viski yoktu , o halde viskiyi kullanabiliriz demekle eş değer mantık şudur. Peygamber efendimiz zamanında elektrik de yoktu. O halde biz de elektriği kullanmayalım, Peygamber efendimiz zamanında elleriyle yemek yerdi, madeni çatal kaşık kullanmazdı, olur biz de kullanmayalım. Çarık giyerdi. Deve sırtında yol alırdı. Olur biz de deve sırtında yol alalım vs, cep telefonu, TV yoktu. Bütün bunları da kullanamayız, çünkü ne de olsa o devirde bunların hiçbir yoktu. Madem ki viski de yoktu....... Sözlerim açık ve net . Ama anlamamışsınız. Bir daha tekrarlayayım. Yazdıklarım Şu iddaya göre verilmiştir. İDDİA: Peygamber efendimiz şu an aramızda olsaydı bu kemalist düzene oy kullanır mıydı? Cevabın kullanmazdı ise sende oy kullanma. REDDİYE: Peygamber efendimizin kendi zamanında böyle partiler var mıydı ? Veya şöyle soralım. Peygamberimiz Parti kurmak isteseydi O Çağda kendi partisini kurabilir miydi ? Böyle bir yaklaşım o çağdaki insanlar için ne kadar uygun bir yaklaşım olurdu. Peygamber bu çağda yaşasaydı laik düzende oy kullanıp kullanmayacağı hakkında hiç birşey söylenemez. Vahye göre davranırdı. Belki oy kullanırdı veya kullanmazdı. Bakın hiç birşey söylenemez demişim. Yani parti kurup kurmaması kendi tercihi ile değil, Allahın belirleyeceği yol üzerine olacağını söylemişim. İster kendi yaşadığı asır da olsun veya günümüz asrında da olsun bu böyledir. Böyle bir yaklaşım o çağdaki insanlar için ne kadar uygun bir yaklaşım olur derken de, insanların gelişim kademesine bağlı olarak 1400 yıl önceki sosyo kültürel- sosyo ekonomik duruma ne kadar uygun düşeceğini belirtmişim ki, kölelik düzeni hala o çağda mevcut idi. Yoksa o dönem viski de yoktu. İçebilirsiniz demek değil Yani Allah ve resulu sizin kadar da düşünememiştir ne demek ? O de neyin nesi. Ben burada farklı bir olguya dikkat çekmişim.
__________________ EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE |
| |