hristiyanların soruları
selamunaleyküm
ben hristiyanların bana sormuş oldukları soruları yeteri kadar din bilgim olmadığı için cevap veremiyorum. Bu soruları sizlerle paylaşmak istedim.
hristiyanlar tanrının hz isa aleyhisselamda beden aldığını ve hz isa aleyhisselamı tanrı kabul ettiklerini tanrının her şeye gücü yetiyorsa o zaman bir insanda neden beden alamayacağını,
incilin değiştirilmediğini değiştirildiyse orjinal incil nerede sizin elinizdemi 4 incil olmadığını 4 ünün tek bir kitap olduğunu ve sonucunun aynı olduğunu
hz isayı peygamber olarak kabul etmediklerini peygamberlerin öleceğini
hz isanın göğe yükselmiş olması onun ölmediği ve tanrı olması manasınamı ve diğer peygamberlerden üstün olmasımı anlamına gelir
hz aişe validemiz peygamber efendimiz ile kaç yaşında evlenmiştir.onlar 6 yaşında istediğini ve 9 yaşında evlendiğini hz muhammed efendimiz ile hz aişenin yaşlarını denk görmüyorlar
hristiyanlar tevrat ve zeburda incilin ve rabın geleceğini incilde ise başka bir peygamberin gelmeyeceğini hz isa aleyhisselamdan sonra yalancı peygamberlerin geleceğini
incilde kurandan bahsedilmemesi allahın başka bir kitap yollayamayacağımı anlamına gelir