Sözün Kalbi Duadır
''Her söz dua değildir.Ancak ruhu olan sözler duadır.'' ''Yüreğinin derinliklerinden Rabbini çağıran kişi,kendini aşkın sonsuz semasında bulacaktır.''
''Bir el ALLAH'a açılırsa;hiçbir şey alamadan asla kapanmaz.ALLAH kimseyi boş göndermez.''
''Namaz bir duadır.ALLAH'ın rızasını ve sevgisini istemenin bir yoludur.O duadır ki;içinde ve dışında Allh'ın haricinde bir söz yoktur.
Namaz bir yakarıştır;kulun ALLAH'a halini söylemesi ve O'ndan aman dilemesidir;O'nun büyük affını dilemesidir.Namaz bir niyazdır.
ALLAH'a şükürle,hamd ile,tesbih ile dolu bir istekdir.Öylesi bir istek ki ; beklenilen tek şey O'nun cevap vermesidir.Dünyanın esaretinden ve cehennemin karanlığından korunmak istemesidir.Ve sevdiğiyle bu yolculuğa beraber gitmenin adıdır,kalbini imana ulaştırmanın bir yoludur namaz.
'' 'Rabbimiz; ''Ellerini bana kaldırıp dua eden kulumun ellerini boş çevirmekten haya ederim'',buyurdu.
Melekler : ''Ey Rabbimiz,o bağışlanmaya layık değildir'' ,dediler
.Bunun üzerine Rabbimiz :
''Lakin ben onu korumaya ve affetmeye ehilim.Sizi şahit tutarım ki,onu affettim'',cevabını verdi.
(Hadis-i Kutsi) ''Dua ;rahmetin anahtarıdır.'' ''ALLAH'ın lütuflarından isteyiniz.Çünkü ALLAH kendisinden istenilmesini sever''(Hadis-i Şerif) ''
ALLAH'a duayı cevap vereceğinden emin olarak yapınız.Gafletle oyalanan kalbin duasını ALLAH kabul etmez.''
''Sizin herhangi biriniz duasında acele etmediği ve 'dua ettim de,kabul edilmedi' demediği sürece,duası kabul edilir.''
(Hadis-i şerif) ''Kabul edileceğine inanarak ALLAH'a dua ediniz.Biliniz ki ALLAH ,şuursuz,gaflet içinde bulunan bir kalpten çıkan duayı kabul etmez.''
(Hadis-i Şerif) ''Mü'min bir dua ile ALLAH'a yalvarırsa,bu dua -günah işlemek veya akraba ile ilgiyi kesmek için olmadıkça- yüce ALLAH ona şu üç şeyden birini verir..Ya duasını kabul edip,istediğini dünyada verir.-Yahut ona vereceğini ahireti için saklar..Veya duasına karşılık,ondan o duanın dengi olan bir kötülüğü uzaklaştırır.(Hadis-i şerif)