Konu Başlıkları: Sözün Kalbi Duadır
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Mart 2011, 22:37   Mesaj No:1

HakikaT

Medineweb Aktif Üyesi
HakikaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:HakikaT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10886
Üyelik T.: 04 Ekim 2009
Arkadaşları:2
Memleket:ArzdaN SeMaYa ÜmmeTiN OlmaK İçiN DuaDayıM...
Konular: 22
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Sözün Kalbi Duadır

Sözün Kalbi Duadır

''Her söz dua değildir.Ancak ruhu olan sözler duadır.'' ''Yüreğinin derinliklerinden Rabbini çağıran kişi,kendini aşkın sonsuz semasında bulacaktır.''
''Bir el ALLAH'a açılırsa;hiçbir şey alamadan asla kapanmaz.ALLAH kimseyi boş göndermez.''
''Namaz bir duadır.ALLAH'ın rızasını ve sevgisini istemenin bir yoludur.O duadır ki;içinde ve dışında Allh'ın haricinde bir söz yoktur.
Namaz bir yakarıştır;kulun ALLAH'a halini söylemesi ve O'ndan aman dilemesidir;O'nun büyük affını dilemesidir.Namaz bir niyazdır.
ALLAH'a şükürle,hamd ile,tesbih ile dolu bir istekdir.Öylesi bir istek ki ; beklenilen tek şey O'nun cevap vermesidir.Dünyanın esaretinden ve cehennemin karanlığından korunmak istemesidir.Ve sevdiğiyle bu yolculuğa beraber gitmenin adıdır,kalbini imana ulaştırmanın bir yoludur namaz.

'' 'Rabbimiz; ''Ellerini bana kaldırıp dua eden kulumun ellerini boş çevirmekten haya ederim'',buyurdu.
Melekler : ''Ey Rabbimiz,o bağışlanmaya layık değildir'' ,dediler
.Bunun üzerine Rabbimiz :
''Lakin ben onu korumaya ve affetmeye ehilim.Sizi şahit tutarım ki,onu affettim'',cevabını verdi.
(Hadis-i Kutsi) ''Dua ;rahmetin anahtarıdır.'' ''ALLAH'ın lütuflarından isteyiniz.Çünkü ALLAH kendisinden istenilmesini sever''(Hadis-i Şerif) ''
ALLAH'a duayı cevap vereceğinden emin olarak yapınız.Gafletle oyalanan kalbin duasını ALLAH kabul etmez.''
''Sizin herhangi biriniz duasında acele etmediği ve 'dua ettim de,kabul edilmedi' demediği sürece,duası kabul edilir.''
(Hadis-i şerif) ''Kabul edileceğine inanarak ALLAH'a dua ediniz.Biliniz ki ALLAH ,şuursuz,gaflet içinde bulunan bir kalpten çıkan duayı kabul etmez.''
(Hadis-i Şerif) ''Mü'min bir dua ile ALLAH'a yalvarırsa,bu dua -günah işlemek veya akraba ile ilgiyi kesmek için olmadıkça- yüce ALLAH ona şu üç şeyden birini verir..Ya duasını kabul edip,istediğini dünyada verir.-Yahut ona vereceğini ahireti için saklar..Veya duasına karşılık,ondan o duanın dengi olan bir kötülüğü uzaklaştırır.(Hadis-i şerif)

Konu Sahibi HakikaT 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Rahmet Yaşları Nasip Et. Şiirler ve Şairler HakikaT 0 1875 07 Mayıs 2011 22:54
Hangi ayrılık hangi kavuşma... Makale ve Köşe Yazıları talibetün 3 2390 07 Mayıs 2011 02:43
Musab Bin Umeyir video izle Videolar/Slaytlar 1453- 2 2084 06 Mayıs 2011 23:54
İblisin Ağladığı An.. Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler HakikaT 0 1852 04 Mayıs 2011 12:15
Lanet Hadis-i Şerif kamer34 9 2587 29 Nisan 2011 01:16