Konu Başlıkları: NiÇiN YaRaTıLdIN ??
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Nisan 2011, 19:55   Mesaj No:1

#RaVza#

Durumu:#RaVza# isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13661
Üyelik T.: 05 Nisan 2011
Arkadaşları:0
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart NiÇiN YaRaTıLdIN ??

NiÇiN YaRaTıLdIN ??

YARATILIŞ GAYESİ

Allah (c.c) biz insanları bir alaktan (embriyodan) yaratmıştır.Bize bir ruh ve beden vermiştir.Ve bunların karşısında hiçbir şey istememiştir.Bize düşen sadece Yüce rabbimize şükür ve ibadet etmekten başka bie şey değildir. Ancak insan ne için yaşadığını ne yapması gerektiğini bilmeden yaptığı hiçbir şeyin bir anlamı yoktur. Ne için dünyaya geldiğimizin farkında olmamız bizim bir vazifemizdir. Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar yardım etmezmiş. İnsan da yaratılış gayesini bilmeden yol alamaz.İlk olarak rabbimiz bizden ne istiyormuş onu görelim;
Allah (c.c) senden ne istiyor?

1.Sana vermiş olduğu nimetler karşısında kulluk ve teşekkür bekler.

34/14- O istediğiniz şeylerin hepsini size verdi. Eğer Allah’ın nimetlerini saymaya kalkarsanız onu sayamazsınız. Gerçekten insan çok zalim ve nankördür.

Allah bize sayamıcağımız kadar çok nimet vermiştir. Ama insanoğlu öyle farklıdır ki hiçbir şeyle yetinmesini bilmez hep fazlasını ister. Nankörlük yapar.Oysaki Allah (c.c) bizden ona şükür etmemizi istemiştir.

2.Sanatı karşısında dil ile övgü ister.

67/3- …Rahman’ın yaratılışında hiçbir düzensizlik göremezsin..

Allahu Teala yarattığı mucizelerden ne kadar büyük bir sanatla karşı karşıya olduğumuz açık yaşadığımız dünyadan yediğimiz yemeklerden nimetlerden hatta kendimizden bile anlayabiliriz nasıl büyük bir mucize olduğumuzu insanın düşünebileceği gibi bile değil gerçekten.. İnsan değil ömrü boyunca sonsuza dek bile şükretse yinede bunları ödemiş olamaz.Lakin bizden bunları ödememizi değil sadece onu övmemizi yüceltmemizi istiyor Rabbimiz bizden onu zikretmemizi onu anmamızı her an ve her dakika…

3.Cenneti kazanmak için kulluk yapmamızı ister.

67/2- Hanginizin daha güzel amelde bulunacağını denemek üzere ölümü ve hayatı yaratandır. O azizdir.Gafurdur.

Allah (c.c) ona kulluk yapsın diye sadece insanları yaratmamıştır Cinleri, hayvanları , bitkileri daha doğrusu canlı olarak yarattığı her varlık ona kulluk etmektedir.

51/56- Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etmeleri için yarattım.

Ayette sadece insan ve cinler zikredilmiştir. Ancak Allah bize ve cinlere ibadeti farz kıldığı içindir. Bize bu lütfünun karşılığı olarak ona ibadet ve kulluk etmemizi istemiştir sadece…

Konu Sahibi #RaVza# 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
NiÇiN YaRaTıLdIN ?? Muhtelif Konular YaŞuHa 3 1888 05 Nisan 2011 19:55