Cvp: Hz.Ali (kv) den Güzel Sözler İnsanlarabir zaman gelip çatar ki o zamanda Kur'ân'dan an- cak eser ve yazı, İslâmdan da isim kalır. O gün insanların mescitleri mâmurdur yapı bakımından; haraptır hidâyete mahal olmak ba- kımından. O gün mescitlerde oturanlar, onları yapanIar, yeryüzünün en kötü kişileridir; fitne onlardan çıkar, suç ve hatâ onlara sığınır. Kim o fitneye girmemek isterse sürüp götürürler, kim geri kalırsa yürütüp alırlar. Noksan sıfatlardan münezzeh olan AlIah buyurur ki : " Zâtıma andolsun ki ben, o kavme öylesine bir fitne gönderirim ki bigi sâhibi bile şaşırır kalır ve o fitneye dalar. Biz AlIâh'ın bağış- lamasını, gafletle ayağımızı kaydırmamasını dilemekteyiz. TamALİM o kişidir ki; İnsanları Allah'ın rahmetinden ümitsiz hale düşürmediği, Allah'ın lütfundan onları meyus etmediğigibi Allah'ın mekrinden de onları emin etmez. ARZU - NEFS İSTEĞİ * Zenginliğin en yücesi dilekleri-arzuları terketmektir. * Kimin dileği-arzusu uzar giderse, kötü işleri de çoğalır gider. * Mal, isteklerin-arzuların temelidir. BAYRAM (Ramazan), orucunu, geceleri ettiği ibadeti Allah'ın kabül ettiği kişiye bayramdır. Hangi gün Allah'a isyan edilmezse o gündür bayram. BUĞZ Şu kılıcımla. bana buğzetmesi için mü'minin beynine vursam bile, gene bana buğzedemez. Beni sevmesi için bütün dünyayı münafığın önüne döküp sersem gene beni sevemez. Bu, Ümmi Peygamberin (Allah'ın salevatı O'na ve soyuna olsun), dilinden çıkan ve takdîre uyan bir sözün özüdür ki buyurmuştur: Ya Alî, mü'min sana buğzetmez, münafık seni sevmez. |