Konu Başlıkları: Mevlanadan Sözler-Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Nisan 2011, 16:11   Mesaj No:86

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mevlanadan Sözler

EbDA adlı üyemiz bizler aklımızı Allah'ın Kuran'daki vahyini daha iyi anlamak için kullanacağımıza ezbere konuşmayı yeğliyoruz. Bakın kimsenin MEVLANAYA birşey dediği yok. Bizim meselemiz mevlananın şirk dolu sözleri. Bu sözleri ayetlerle delillendirdik. Sizin yapmanız gereken mevlananın sözlerinin Kurana uygun olduğunu kanıtlamaktır.


Siz bunu yapmak yerine başka feci bir söz daha söylediniz. Bakın islam dininde hiç bir canlı Allah'tan başkasına KURBAN edilmez bu şirktir insanı dinden çıkarır. Sen falanca kese kurban ol yada ben sana kurban olayım yada falanca kes filanca kese kurban olsun gibi sözler şirktir. Bizler ancak Allah'a kurban olur onun için kurban keseriz. Mealen “deki benim namazım orucum kurbanım alemlerin rabbi olan Allah içindir.


Tarık b. Şihab (r.a) Resulullah (s.a.s)'in şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:
"Bir sinek yüzünden adamın biri cennete, diğeri de cehenneme girdi." Sahabeler:
"Bu nasıl oldu ey Allah'ın Resulü?" dediler.
Resulullah (s.a.s) şöyle buyurdu:
"İkisi beraber bir şehre uğradılar. Bu şehir halkının oradan her geçenin mutlaka kurban takdim etmesi gereken bir putları vardı.
Birine: "Bir kurban takdim et" dediler. O da: "Takdim edecek hiçbir şeyim yok ki" dedi. Onlar da: "Hiç değilse bir sinek takdim et" dediler. O da bir sinek takdim etti, yolunu açtılar, serbest bıraktılar. Allah (c.c) o kişiyi bu amelinden dolayı cehenneme soktu. Diğerine: "Sen de takdim et" dediler. O da: "Allah'tan başka hiçbir şeye sinek dahi takdim etmem" dedi. Boynunu vurdular. Ve o adam bu yüzden cennete girdi."(Ahmed bin hambel)



Birde şunu unutuyoruz bizler insanlara zahirine bakarak hüküm veririz kişilerin Allah katındaki durumu bizim bilgimiz dahilinde değildir. Sizler henüz bu dünyada iken bazı insanlara cennetin en üst mekanını taksim etmiş durumdasınız. Peki mevlananın yada başka birinin cennete gideceğine dair vahiymi aldınız. Müslümanlar şöyle düşünür müminler cennete kafirlere cehenneme giderler bu kuranda sabittir. Eğer kişi söyledikleri ve yaptıkları ile müminlik sıfatını elde etmiş ise bizler o kişiyi müslüman olarak görürüz. Yani kişi bize göre çok büyük bir zat olabilir fakat bizler onun ahiretteki durumunu bilemeyiz.

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kişi, insanların gözünde cennetliklerin işi gibi iş yapar, oysa o cehennemliktir."
Sehl radıyallahu anh. (Buhârî.)


Şunu unutmayalım bizler kimlerin yolunu takip edersek Allah bizleri onlarla birlikte haşr edecek. Eğer siz mevlanayı çok seviyorsanız mevlana ile birlikte haşr olacaksınız. Yukarıda mevlananın şirk olan sözlerini ortaya koyduk bunları ayetlerle hadislerle delillendirdik buna rağmen siz halen o baş tacımızdır diyorsanız oda sizin bileceğiniz birşeydir.

(Beylerimize şeyhlerimize yöneticilerimize ve) büyüklerimize itaat ettik de bizi yanlış yola götürdüler.» Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver ve onları büyük bir lânetle rahmetinden kov.”Ahzab-67

Şimdi biz müslümanlar peygmaber efendimizin bize olan emirleri doğrultusunda hareket ederiz. Ben mevlananın bozuk sözlerini gördüm onu elimle dilimle düzeltmeye çalıştım. Sizleri Allah için uyardım.

"Ebu Said el-Hudri'den, Resulullah'ın şöyle dediğini işittim: "Sizden biriniz bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin, şayet buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin, ona da gücü yetmezse kalbiyle buğz etsin. Bu ise imanın en zayıfıdır." (Müslim)

ŞİMDİ bir üyemize tahsiliniz nedir üniversite okudunumuzmu eğer üniversite okumadınız ise mevlanayı eleştiremezsiniz demişsiniz. Öncelikle şunu size söyleyeyim o itham ettiğiniz arkadaşımız sizin tahmin ettiğinizden daha çok tahsil yapmıştır ilim sahibidir. Şuna emin olun mevlanadan çok daha fazla tahsil yapmıştır.

Bu soruyu ben size tersinden sorayım buyrun siz cevap verin
1- Mevlana kaçtane üniversite bitirdi mevlanın tahsili nedir
2- Mevlana hadis alimimidir
3- Mevlana kuran tevsirimi vardır
4- Mevlanın din olarak ortaya panteizm felsefesi hangi alimlerimiz kabul etmiştir.

Bu soruların cevabı şu koskoca bir hiç. Yazdığı kabak fıkralarını ahlaki yönden utanmazsan ibreti alem için medineweb forum paylaşım sitemizde yayınlayacağım. Fakat bu siteyi çocuklarımız eşlerimiz okumaktadır onlara saygı açısından o müstehcen ahlaksız menkibeleri yayınlamıyorum.

Mevlana diyorku KABAK hikaylerinde kadının biri eşek ile hemhal olmuş ve şimdi düşünüyorum nasıl cümleler kullanayım ki menkibiye biraz izah edebileyim neyse diyorki kadın eşek ile hemhal oldu ve dayanamadı öldü kadın eşek ile hemhal olup öldüğü için şehit olmuştur" işte mevlana bu. bu mantık nasıl alim olur onu anlamakta mümkün değil.

Ya neyse bunların herhalde bilmediğinizi hüznü zan ediyorum. kişilerin doğrudan şahsına yönelik hakaret içerikli cümleler kullanmaylım lütfen.
Burada kişiler değil düşünceler tartşılmaktadır.Herkes başkasına hakaret etmeden kendi fikrini ortaya koyabilir. Lütfen kurallara uyalım.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla