31 Ocak 2008, 03:33
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5587 Üyelik T.:
05 Aralık 2008 Arkadaşları:14 Cinsiyet: Memleket:İstanbul Yaş:35 Mesaj:
2.537 Konular:
2038 Beğenildi:116 Beğendi:0 Takdirleri:270 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Sabır ile ilgili sözler Sabır ile ilgili sözler
[*] Sabır [*] Asıl hüner ve afiyet, bollukta sabretmesini bilmektir. İmam-ı Gazali [*] Bedende baş ne ise, imanda da sabır aynıdır. Başsız beden olmayacağı gibi, sabırsız da iman olamaz. Hz. Ali r.a. [*] Her güç sabır ile zaman birleştirilerek sağlanır. Balzac [*] Her söz için doğruluk, her doğruluk için iş, her iş için de sabır gerekir. Hatim-i Esam [*] Hoşlanmadığına sabretmedikçe, hoşlandığını ele geçiremezsin. Hz.İsa a.s. [*] İnsanlarda riyanın karışmıyacağı, hakiki tek vasıf sabırdır. Abdülaziz Bekkine [*] Sabır acıdır, ama tatlı meyvesi vardır. Sadi [*] Sabır güzeldir, fakat yoksullarda olursa daha da güzel olur. Hadis-i Şerif [*] Sabır, hiç yüzü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmendir. Cüneyt Bağdadi [*] Sabır, kurtuluşun anahjtarıdır. Mevlana [*] Sabır, imanın yarısıdır. Hadis-i Şerif [*] Sabırlı bir adamın öfkesinden sakınınız. La Rochefoucauld [*] Sabrın en büyüğü, Allah'ın emir ve yasaklarına karşı sabretmektir. Ka'bül-Ahbar [*] Şükürle sabır birer binek hayvanı olsalardı, hangisine daha önce bineceğimi kestiremezdim. Hz.ömer r.a [*] Yalnız sabredenlere, ecirleri sonsuz olarak ödenecektir. Zümer Suresi / 10 |
| |