Yunus Emre ve İletişim..
İletişim uzmanı Diana Booher 20 maddelik bir liste sunuyor.
Maddeler ondan, yorum (!) Yunus Emre'den. Buyurun... * Ortak yanlar bulun; birbirinize yaklaşın.
(Kuru idik yaş olduk / Kanatlandık kuş olduk / Birbirimize eş olduk / Uçtuk elhamdülillah)
* İlgi ve şefkat gösterin.
(Vardığımız illere / Şol safa gönüllere / Halka Tapduk ma'nisin / Saçtık elhamdülillah)
* İyi niyetli işbirliği içinde olun.
(Beri gel barışalım / Yad isen bilişelim / Atımız eyerlendi / Eştik elhamdülillah)
* Tutarlı olun.
(Ariflerden nişan budur / Her gönülde hazır ola / Kendini teslim eyleye / Sözde kıyl ü kâl olmaya)
* Yeteneğinizi kanıtlayın.
(Görmez misin sen arıyı / Her bir çiçekten bal eder / Sinek ile pervanenin / Yuvasında bal olmaya)
* Düzgün olun.
(Asilzâdeler nişanın / Eğer bilmek diler isen / Özü çocuk da olursa / Sözünde vebal olmaya)
* Bilmediklerinizi kabul edin.
(Dürr-ü cevher ister isen / Bilginlere hizmet eyle / Cahil bin söz söyler ise / Ma'nîde miskal olmaya)
* Eksiksiz olun.
(Bu dünya bir lokmadır / Ağzında çiğnenmiş bil / Çiğnenmişe ne tutmak / Ha sen onu yuttun tut)
* Güncelleşin.
(Ömrün senin ok gibi / Yay içinde dopdolu / Dolmuş oka ne durmak / Ha sen onu attın tut)
* Açık seçik olun.
(Gözsüze fısıldadım / Sağır sözüm işitmiş / Dilsiz çağırıp söyler / Dilimdeki sözümü)
* Çift anlamlı sözlerden kaçının.
(Çıktım erik dalına / Anda yedim üzümü / Bostan ıssı kakıdı / Der ne yersin kozumu)
* Abartıdan sakının.
(Bir sinek bir kartalı / Salladı vurdu yere / Yalan değil gerçektir / Ben de gördüm tozunu)
*Eleştiri ve itirazları değerlendirin.
(Dinlemeden anladık / Anlamadan eyledik / Gerçek erin bu yolda / Yokluktur sermayesi)
* Sorumluluğu başkasına atmayın.
(Yetmiş iki dilceydi / Araya sınır düştü / Ol bakışı biz baktık / Yermedik âm-u hâsı)
* Sır saklayın.
(Dilsizler haberini / Kulaksız dinleyesi / Dilsiz kulaksız sözün / Can gerek anlayası)
* Kimseyi atlatmayın.
(İnce Sırat köprüsü / Sıfat imiş bu yolda / Dosta giden kişinin / Doğruluktur çaresi)
* Samimi ve sahici olun.
(Kimde kim doğruluk var / Hak Çalap onu sever / İki cihana yarar / Ol erin sermayesi)
* Şeffaflık riskine katlanın.
(İman aldangıçları / Bilin çoktur bu yolda / Nefsine uyanların / Gitmez yüzü karası)
* Görünüşünüz sizi yüceltsin.
(Bende baktım bende gördüm / Benim ile bir olanı / Suretime can vereni / Kim olduğun bildim ahî)
* Bilgeler gibi düşünün, halk gibi konuşun.
(Yunus kim öldürür seni / Veren alır tatlı canı / Bu canlara hükmedeni / Kim olduğun bildim ahî)