Cevap: ""said nursi kimdir?""
müslümanlar arkadaşım sen bizi kardeş görmesende biz seni kardeş görüyoruz.senin şahsına herhangi bir art niyetimiz olamaz bilakis seviyoruz.senle bedüuzzaman hakkındauzun uzun muzakere yapmış herkes fikrini beyan etmişti,konu kapanmıştı.üstadın ve diğer tüm islam alimlerinin ismet sıfatlı olduğunu iddia etmedim etmem de.doğrularını alır yalnışlarını saygı çerçevesinde iade eder amel etmem.bu demek değil ki,kuranı gevşetelim,ayetleri lastikleştirelim,birilerini kurtarmak için sağa sola çekelim.
kuran ne bizim katkımızla büyür nede bizim üfürmemizle söner.bize düşen tebliğdir.tebliğ ederken de tatlı dil yumuşak hitap farzdır.
mesela sen diyrosun ki ;
SAYGILAR AMA HAKKEDENE
BEN ARKADAŞINIZIM KARDEŞİNİZ DEĞİL
BUNU BEĞENMEDİM AL SANA AYET BU KAFİRDİR MÜŞRİKTİR.
vs vs gibi itici ve tebliğin amacını sabote edici yaklaşımların doğru değildir.inan bana bu dil ile tek kişiyi islama kazandıramazsın.bilakis ilimden beslenmeyen yığınları duygusal alana sokar hepsini dinden çıkarırsın.
uyarımız bu ikazımız bu.
örneğin senin tebliğ tarzınla,sana karşı tavır gösteren bazı uyelerin hali içler acısı.seni eleştirirken kendileri batmışlar.durhele(alican )arkadaşımız cidden çerçeveyı aşmış ve banı hakketmiştir.kamer abi geldiğinde gereken yapılacaktır.
sana tavsiyem put dahi olsa kimsenin putunu hedef alma.
bu arada fecr hocamızın sizin hakkınızdaki tesbiti de tebesüm ettirdi.sendemi vahy alıyorsun brütüs diyesim geliyor. bu sitede bulunan KİŞİLERLE YAZIŞTIKÇA bunlarla hiçte aynı itikatte olmadığımı rabbimiz rahman olan Allah rahmetinin kaynağı olan VAHİYSİYLE göster miş ve bana basireti furkanı vermişti...
__________________ Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır.
|