Cevap: ""said nursi kimdir?""
ah müslümanlar ah,dilim bizar kalemim mazur yüreğim isyanda.sana nasıl anlatacağım bilemiyorum.ortak kaynağımız Kuran ve Resulullah iken bu kadar taban tabana zıt düşünmek gerçekten ürkütücü.bu kadar keskin vurdum duymaz,dediğim dedik çaldığım düdük direnişi geçmişte haricileri çağrıştırıyor.hatırlarmısın onlar hz aliye bile kafir demişlerdi.müslümanları öldürür ama haram lokma yemezlerdi.Resulullahın yoldaşlarına arkadaşlarını küfür hakaret tekfir ederlerdi ama namazlarınıda muttakice kılarlardı.en garibi tüm bunlar yahudi hristiyan haham filan değil ,hepsi müslüman idi.hepsinin delili kuranda hazır idi.hz aişe kurana dayanarak sıffın savaşına imza atabiliyordu.hz ali kurana dayanarak karşı mucadele edebiliyordu.ve en garibi o asırda cahil filanda yoktu.hepsi kuran hafızı,hepsi cebraile şahitlik eden,hepsi Resulullah ile yemek yiyen sohbet eden,arkasında namaz kılanlar idi.ikisininde delili kuran idi.
hz ebu zer kurana dayanarak hz osmanla savaşır,hz osman kurana dayanarak ebu zeri çöle açlığa sussuzluğa ölüme sürgün edebiliyordu.
söylermisin hangisi haklı idi?
ikisininde delili kuran idi oysa ?
konumuza dönelim....
senin kuran a bakışınla bakarsak,ashabi kiram dahil,gelmiş geçmiş tek müslüman alim yoktur.hepsinin eseri hurafe dolu,hepsinin lastikleştirilecek ve sonu şirkle bitecek ibareleri mevcut.
örnek :
islam delili,huccetul islam olan ve asrına damgasını vuran,müslüman alimler tarafından üstad kabul edilen imam gazalinin ihyasına bakalım.ve içeriğini okuyalım ve kuran ile eleştirelim.vereceğin son karar buda müşrik (!)diyeceksindir.
imam humeyniye bakalım...
ibn teymiyeye bakalım...
ibn arabiye bakalım...
aklına gelen tüm alimlere bakalım.
hangisi senin müşriklik etiketinden kurtulacak çok merak ediyorum.
velhasılı kelam,alimlerimiz bizim büyüklerimizdir,sevdiklerimizdir.onların eserlerinden ,ilimlerinden,
tecrübelerinden faydalanırız.doğrularını alır,yalnışlarını saygı çerçevesinde iade ederiz.onların yalnışlarını bulacak kadar alim isek tabii.
Allah seni beni tüm müslümanları sıratı mustakimden ayırmasın,hidayet buyursun.
saygılar..
__________________ Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır.
|