Dikkat
Kitabımız Kuran_I Azimüşşan'da; Musa ve Firavun kıssaları anlatılır. Daha neler neler anlatılır. Amaç tarihten bahsetmek değil bir gerçeği hatırlatmaktır. Kendi gerçeğini ! ''Kafa sallayıp durma be adam, Musa da sensin, firavunda sen, dikkat et denmektedir. ''
Allah için yapılmayan hiç bir işte hayat yoktur, ölümdür bu. Ölüm bedenden ruhun ayrılması değildir. Anlamayan zaten ölüdür.
Cihanın padişahı büyük peygamber " Yokluk iftiharımdır ama yine de övünmem ben " demiştir. Çünki var olan Mutlak varlığın sayesinde yücelip gitmiştir. Bunun dışında hiç bir metaa ya da inanç yüceltmez ve kurtaramaz insanı.
Bu sebeble halk ; La İlahe illallah derken seçkinler LA HUVE İLLA HUVE demişlerdir. Özünde sevmek ve sevilmek bulunan insan meleklerden de yücedir ki melekler insana secde etmişlerdir. Ama yine manadan yoksun yaratık iblisten de aşağıdır.
Çok şey bilmeye gerek yok. Sadece bir kaç ayrıntı bile insana insan olduğunu bunun altını çiziyorum hatırlatmaya yeter. Evet zengin müslüman fakir müslümandan iyidir, elinden gelenin eniyisini yapmakla mükelleftir inananlar.
Çalışıp kazandığını da yine Allah için harcamak ta boynunun borcudur. Bu kimi zaman maddi kazanç kimi zaman bilgidir fendir ilimdir.
Sözün kısası kendi kendini samimi olarak sorgulamaktır, "Andolsun kendini sorgulayan nefse"
Ben şöyleyim böyleyim bunu yapıyorum onu alıyorum dediğimiz gün, Ben dediğimiz gün kendi bencilliğimiz de kaybolup gitmişiz.
O en büyük kitab bile'' BİZ'' derken en MÜTEVAZİ haliyle ....
Kalın O'cc 'e Emaneten..
Esselam...