Cevap: Ey Tebliğci ;"Ne Olur İhanet Etme!"
sevgili muhalefet,
umumi tekfir yada alenen ben müslüman değilim diyeni tekfiri farklıdır ki kuran bunları tekfir etmiştir.verdiğin ayetlerde buna yöneliktir. tebbet yeda gibi.. lekum dinukum gibi..
bu iki muhatapda itiraz etmemiş ki.ebu lehep itirazmı etti ? yoooo ben müslümanım tekif edemezsiniz mi dedi ? sizin dininiz size benimki bana derken,müşriklerden hangisi itiraz etti de,yok senin dininde benim dedi ?
"lailahe illallah..." ta ki "illa" istisnası evet tekfirdir.dediğin gibidir,tüm soytarı ilahları inkardır.geleneksel,ananevi,atalardan gelme,vahiyden kaynaklı olmayan herşeye "la" dır.en önemlisi bu ibare müslümana karşı değil,"el küfrü milletün wahidetün" ile alakalı muhatap almış bir ibare.
senle farkımız nedir peki?
ben tebet yeda israil derken,sen tebbet yeda bediüzzaman diyrosun!
ben müslüman alimlere,müslümanlara yaklaşırken kuranın ifk hadisesi fırçası ile yaklaşırken,sen munafikun süresi ile yaklaşıyorsun.
ben müslüman alimlere ashabı kirama,hatalarıyla,kusurlarıyla,hayr şerleriyle bizim dindaşlarımız,büyüklerimiz kabul ederken,hataları varsa nezaketle eleştirirken,red ederken,sen selmanı rüşdiye bakışın gibi bakıyorsun!
ben vermiş olduğun son ayetteki tevazuyu bir önceki ayetlerin ahlaki boyutunu vurgularken,müslüman yumuşak huylu olmalı,kırıcı itici olmamalı,derken,sen yazılarının altına saygılar hakkedene diyorsun.senin kopy ile alıntı yaptığın bazı nefis yazılarını okuyan,kabul eden tasdik eden bir müslüman,tam yazıyı bitirdiğinde buruk bir cümle ile(saygılar hakkedene) karşılaşınca,nefsini devreye sokup hadi ordan dedirtiyorsun.
farkımız sapla samanı karuştırmak anladın mı?
mevlüt hönül ile geçen gün kıra çıktık.muazzam bir manzara.sessiz sakin ve tefekür bölgesi.ona dedim ki,kuranın tefsirini burda okumak,ilimleri böyle sakin ortamda tahsil etmek, ne kadar nefis olur değil mi?
evet çok süper olur.hatta bu sakinlikte ben kuranın esrarını kavrarım dedi.
neden dedim ?
yeni bir şeymi öğreneceksin ki?
yok dedi ilham gelir,bu huzurlu ortam masa başına benzemiyor .
tebessüm ettim dedim ki,be kardeş sana ilham gelirde (ki kabul ediyorum,) bunu doğal kabul ediyoruz da,bediüzzamana ilham geldiğinde neden tekfir ediyorsunuz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bediüüzaman ;"kalbime indi,bana göründü,rüyamda gördüm," vs gibi cümleleri bana göre doğru sana göre şirk!!!! farkımızı anladınmı?
__________________ Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır.
|