Tasavvuf büyüklerinden anlamlı sözler..
Bu başlıkta inşaallah tasavvuf büyüklerinin anlamlı sözlerini paylaşacam katılımları olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
''İnsanlara ancak ben hidayet ederim diyen İmam Rabbani mi? Benim kitabım Mesnevi Allah'ın en büyük fıkhıdır, Allah'ın en aydınlık yoludur, dinin aslının aslının aslıdır . MEVLANA CELALEDDİNİ RUMİ (Mesnevi sf. 37).
Allah'a yemin olsun ki benim sancağım Muhammed'in sancağından daha büyüktür diyen Beyaz it Bistami mi? Allah'ı en iyi kadın şeklinde tasavvur edebiliriz, Allaha en yakın olduğumuz an o kadınla yattığımız andır, Firavun cennetliktir, cehennem de nimet yurdudur, cehennemdekilere buradan çıkıp cennete girin deseniz çıkmazlar, orada rahatları çok iyidir . İbnİ Arabi (Füsusul Hikem 1. cild),
şeyhini namazında secde yerinde düşün diyen Gavsı Hizani mi? (Tasavvufi Adab, İ. Çetin, sf 228, yeni baskılarda sf. 277), Firavun cennetliktir, Putperestler cennetliktir, Cehennem de cennet gibi nimet yurdudur, orada rahatları çok iyidir diyen İbnİ Arabi ? Şarap bize helal aşağılıklara (müslümanlara) haram diyen CELALETTİNİ RUMİ.
Kur'an Muhammedden Muhammede geliyor (yani Kur'an'ı Muhammed kendisi uydurdu) diyen Cübbeli Ahmet ...