Cevap: Müslüman Kimdir? Sadece Allah'a kulluk ederler Biz (yalnızca) O'na kulluk edenleriz. (BAKARA SURESİ / 138) -Sadece Allah'tan korkarlar Rablerinden içleri saygı ile titrer, kötü hesaptan korkarlar. (RA'D SURESİ / 21) -Sadece Allah'a şükrederler (yalnızca) Bana şükredin ve (sakın) nankörlük etmeyin. (BAKARA SURESİ / 152) Onlar ki, Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir; kendilerine isabet eden musibetlere sabredenler, namazı dosdoğru kılanlar ve rızık olarak verdiklerimizden infak edenlerdir. (22/35) -Sadece Allah'a güvenirler Mü'minlerin kalplerine, imanlarına iman katıp-arttırsınlar diye, 'güven duygusu ve huzur' indiren O'dur... (FETİH SURESİ / 4) -Sadece Allah'a teslim olmuşlardır "Rabbimiz, ikimizi sana teslim olmuş (müslümanlar) kıl ve soyumuzdan sana teslim olmuş (müslüman) bir ümmet (ver). Bize ibadet yöntemlerini (yer veya ilkelerini) göster ve tevbemizi kabul et. Şüphesiz, Sen tevbeleri kabul eden ve esirgeyensin." (BAKARA SURESİ / 128) -Allah'a karşı acizliklerini bilirler "Biz şüphesiz, Allah'ı yeryüzünde asla aciz bırakamıyacağımızı, kaçmak suretiyle de O'nu hiç bir şekilde aciz bırakamıyacağımızı anladık." (CİN SURESİ / 12) -Adaletten taviz vermezler Şüphesiz Allah, size emanetleri ehline (sahiplerine) teslim etmenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adaletle hükmetmenizi emrediyor. Bununla Allah, size ne güzel öğüt veriyor!.. Doğrusu Allah, işitendir, görendir. (NİSA SURESİ / 58) -Hakkı söylemekten çekinmezler Onlar, yalnızca bana ibadet ederler ve bana hiç bir şeyi ortak koşmazlar [nisa suresi 55]
Siz, insanlar için çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz; maruf (iyi ve İslam'a uygun) olanı emreder......... (AL-İ İMRAN SURESİ / 110) -İyiliği anlatmaya, kötülükten sakındırmaya çalışırlar Öyleyse iğrenç bir pislik olan putlardan kaçının, yalan söz söylemekten de kaçının. (HAC SURESİ / 30) -Fikirlerini zorla değil, konuşup anlatırlar # De ki: "Ey kafirler." (1)
# "Ben sizin taptıklarınıza tapmam." (2)
# "Benim taptığıma siz tapacak değilsiniz." (3)
# "Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim." (4)
# "Siz de benim taptıklarıma tapacak değilsiniz" (5)
# "Sizin dininiz size, benim dinim bana." (6)
(KAFİRUN SURESİ)
Allah razı olsun güsel insanlar
|