Sütsüz Patates Çorbası /medineweb mutfağı
HAVUÇLU ETİMEK TATLISI
Tabanı için
1 paket tuzsuz etimek
Havuçlu elmalı katman
3 adet orta boy havuç
1 adet elma
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kreması için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4.5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Etimek tatlısı nasıl yapılır?
Etimekleri, orta boy dikdörtgen bir borcam tepsiye dizin
Havuçları ve elmayı rendeleyin
şeker ve iki kaşık yağ ile beraber pişirmeye bırakın
Suyunu salıp,saldığı suyu çekene kadar pişirin
Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın, etimeklerin üzerine dökün
Karamelli şurup için: 1 bardak şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte arada karıştırarak eritin
Üzerine suyunu ve kalan bir bardak şekeri ekleyip,kaşığı içinden çıkarmadan kaynatın.
Limon suyunu ekleyip cıvık bir şurup olana kadar kaynatmaya devam edin.
Şerbeti havuçlu katmanın üzerinden dökün (isterseniz havuçlu kısmı dökmeden şurubu etimeklerin üzerine gezdirin.ben tarçın kokusu etimeklere geçsin diye bu şekilde yaptım)
Kremayı her zaman olduğu gibi pişirin. Havuçlu kısmın üzerine dökün.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpip,soğumaya bırakın.
2-3 saat sonra dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
cahidenin mutfağı