16 Ağustos 2011, 22:43
|
Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 13867 Üyelik T.:
24 Mayıs 2011 Arkadaşları:6 Cinsiyet: Yaş:32 Mesaj :
1.005 Konular:
399 Beğenildi:31 Beğendi:5 Takdirleri:53 Takdir Et:
| Gelin Müslüman Olalım [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bana samimi ve mert müslümanlardan bahsedin.Tüm çabaları Allah’a kulluk etmek olan insanların varlığından.Beş kuruş fazladan kazanç için türlü bahaneler arayarak emirlerden kaçmaya çalışanları,alışveriş merkezinde gezerken namazı kazaya bırakanları,imkansızlık denen şeyi kendi imkanları arasından nasıl bulup çıkardıklarına hayret edilesi imanlarını bir kenara bırakın. Bana tıkanmış yolda arabasını terkedip yol kenarından namaza duranlardan bahsedin,bütün kemikleri kırıldığında gözüyle namaza duranlardan,bana yıkılmış binanın enkazından kurtarılan adama uzatılan suya ”oruçluyum” demesinden ve bütün bunların görevin ötesinde bir hayat tarzı olduğunu ve bütün hayatımızın ibadet olduğunu idrak edebilmiş olan mü’minleri anlatın.”Ama” larını ”Fakat” larını kulluk lügatinden çıkaranları. İslamın şartlarıyla tamamlandığını zanneden zan sahibi insanla ahirette karşılaşmak istiyorum.Kulluğu beş vakit namaz,oruç,hacc ve zekat zanneden akılsız insanın ahiretinden emin olduğu kadar dünyamdan emin olmak istiyorum.Onun misyonu üzerine kafa yormadığı nispette dünyaya kafa yormamak ve düşünmemek… Mevdudi , Yoldaki İşaretleri ilk okuduğunda ”Sanki benim kalemimden çıkmış” demiş.Ben de -haddim olmayarak tabiki – onun ”Gelin Müslüman Olalım” kitabı için söylüyorum aynı şeyi. Bu nasıl temiz bu nasıl dosdoğru ve hayal kırıklığına uğratmayan bir fikriyattır.Bunu düşünen bunu düşünemez diyerek okuyup şükrettiğim bir kitap. İlk sayfasından itibaren ”sen doğru bir adamsın” dediğim ve son sayfasında ”sen dosdoğru bir adamsın” dediğim,amacını ve misyonunu bu denli doğru anlayan ve doğru anlatan bir islama adanmışlık olabilir mi?Oldu işte. Bir müslümanın nasıl yaşaması gerektiğiyle ilgili bu kadar doğru tespitlerle öğüt veren bir kul kitabı ilk defa okuyorum.İslamı ve Allah’ın rızasının ne demek olduğunu bu kadar tertemiz anlayan bir alimi ilk defa okuyorum. Dolaylı bir anlatım yok,ağdalı cümleler,insanı boğan felsefik yorumlar yok,gereksiz eğreti bir edebiyat yok. Mevdudi’nin Pencap’lı müslümanlara anlattıkları onların -köylü ve pek okumamışların- anlayabileceği düzeyde seyrederken tamda hedefine ulaşmış.İslamı edebiyat zanneden laf cambazları utansın.Bilgilendirip harekete geçireceğiz diye insanın kafasını bulandıran gereksizler dövünsün.Mevdudi İslamla yeni tanışmış birine anlatırmış gibi sabır,şevk ve samimiyetle İmanı,İslamı,Namazı,Orucu,Zekatı,Haccı ve Cihatı anlatıyor.Bunları anlatırken bir ilmihal kadar duygusuz ve çabucak değil , imanlı bir kulun kalbi kadar hassas ve titiz.Göstermeliklerden bizi arındırıp ruhsuz imanımıza ve ibadetlerimize ruh katmayı öğretiyor.Şehadeti kalbimize söyletmenin yollarını gösteriyor.Doğduğumuz andan beri başlayan kulluk kariyerimizde yükselmenin anlayış genişliğiyle olabileceğinden dem vurup,hakiki mü’minliğin İslamı koca bir damga gibi ömrümüze vurmakla sağlanabileceğini anlatıyor.Çabalarımızın azlığına çok üzüldüğünden bizi eline aldığı gerçeklerle dürtüyor. Bu yalın üslupla bu denli sarsılmazlığı ve doğruluğu anlatabilmesi gerçekten bir başarı.Pencap’lı müslümanlara Gerçek İslam’ı anlatan Mevdudinin bu çabasına hayran kalmamak elde değil. ”Gelin Müslüman Olalım” ı her müslümanın okumasını ve hayatını gözden geçirip silkinmesini çok isterim. Rabbime bu başarıyı bu alime nasip ettiği için şükreder , Mevdudi’ye rahmet etmesini dilerim. O‘ndan kitapta anlatılan , olması gerektiği gibi müslümanlardan olmayı ve onlarla karşılaşmayı isterim.Amin. Mevdudi |
| |