laz böreği tarifi laz böreği tarifi - 100 ml su
Şurup için hazırlanışı: Laz böreği: Su ve tozşekeri tencerede 10 dakika kaynatın. Un, limon suyu, su ve tuzu yoğurun. Merdaneyle ince yufkalar açıp yarısını tepsiye döşeyin.
Süt, tozşeker ve nişastayı bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Tepsideki hamurun ortasına muhallebiyi dökün. Üzerine yufkaların diğer yarısını döşeyin. Tereyağını eritip böreğin üstüne dökün.
180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Böreği fırından alıp soğuk şurubu üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.Laz böreği artık hazır, afiyet olsun.
__________________
Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur.
|