Konu Başlıkları: Mevlanadan Sözler-Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ekim 2011, 22:33   Mesaj No:128

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:54
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mevlanadan Sözler

Bakın semihh bey

Yukarıda yazmış olduğum yazıyı okumadan ve anlanadan tekrar yazı yazmışsın. İnsan birilerine cevap verirken önce o kişinin akidesi hakkında biraz bilgi sahibi olur. Size yukarıda açık bir şekilde Allah’ın dostları ve peygamberin varislerin olan alimlerin vasıflarını yazmaya çalıştım fakat anladımki siz bunu anlamamışsınız.

Öncelikle vehabiliği eleştirirken vehabiliğin ne olduğunu biraz araştırın biraz okuyun biraz bilgi sahibi olun, aklınızı başkalarının cebinden çıkarın ve kendiniz düşünmeye başlayın. Bunu bizden Allah’ın kitabı istemektedir. Bir çok ayette aklınızı kullanın halen aklınızı kullanmayacaksınız diye buyurulmaktadır.

Gelegelim peygamberin varislerine. Bakın dört mezhep imamı ve bu imamların imamlarının kitaplarını açalım birlikte okuyalım örneğin Zeynel bin abidini okuyalım örneğin Muhammed bakırı okuyalım örneğin ibni abbası okuayalım örneğin imam Alileri imam Zeydleri okuyalım bakalım sizin peygamber varisi olarak ilan ettiğiniz zatların fikirleri hakkında ne diyorlar.

Herşeyden önce Kuran-a ve Sünnete bakalım sizin peygamber varisleri tanımınızla Kuran ve Sünnetin peygamber varisleri tanımı aynımıdır. Biz bunu söylüyoruz.

İmam Şafi-i derki

“Delilsiz ilim tahsil etmek gece karanlığında odun toplamaya benzer,gece karanlığında odun toplarken insanın kendisini bir yılanın sokacağından habersizdir” muhteşem bir açıklama Allah ona rahmet eylesin.

İşte peygamber varisi alimler böyle sözler söylerler ve kendi görüşlerine muhakkak Kuran ve Sünnetten delil getirirler. Ya sezin alim olarak tanımladıklarınzın kitaplarında neler yazılı ona bir bakıverin bir zahmet.

Ya biz aklımızı ekmek peynirlemi yedik “Merkeple hemhal olmuş sonrada ölmüş kadına şehit diyelim”sonrada böyle diyenleri kalkıp peygamberin varisleri olarak ilan edelim. Bu nasıl bir mantık böyle.

Rabıta meselesine gelince

Rabıta tasavvufun olmazsa olmazlarından biridir. Tekrar söylüyorum “Ya biz aklımızı ekmek peynirlemi yedik” Kalkıp eşimizin tenha karanlık bir odada namahremi olan güyya şeyhleri hayal etsin,onu düşünsün,onu tahayyül etsin,bu nasıl bir vicdan aklım almıyor.

Hiçbir erkek bunu kabul etmez etmemesi lazım ama maalesef tasavvufta bu vardır. Siz tasavvufu tam olarak okumadınız galiba. Eğer cima esnasında mürit tam olarak rabıtaya konsantre olabiliyorsa doğacak olan çocuk güyya daha üst mertebelere çıkacakmış inancı vardır.

Semihh bey eğer siz vahdeti vucudu tam olarak anlayabilmişseniz ki sıleyman adlı üyemiz birazını açıklamış o zaman emin olun siz bile o fikirlerden tiskinti duyacaksınızdır.

Koyduğunuz vıdyoya gelince

Neyi düğü belirsiz kişilerin ne söylediğinin hiçbir değeri yoktur. Eğer vehhabiliği eleştirecekseniz o ekolun kurucusu olarak kabul edilen Muhammed bin Abdülvahhabi iyi tanımanız gerekmektedir.

Muhammed bin Abdülvahhab 1700 yıllarda Osmanlının en sancılı olduğu dönemde yaşamış bir alimdir. Aynı zamanda büyük bir komutandır. Şimdi ben onun kitaplarının isimlerini aşağıya yazacağım siz onları okuyun Kuran ve Sünnete ters birşey bulursanız söz birlikte eleştirelim yoksa ona iftira attığınız için Allah bunun hesabını muhakkak sizden soracaktır.

Mevlanayı eleştirirken asla mevlanaya atıf edilen sözlerden yola çıkmadım onun kendi yazdıklarından yola çıkarak eleştirdim. Ona moğol ajanı bile dediler. Ama ben bunu bu sitede asla konu etmedim. Benim için önemli olan kişilerin kendi yazdıkları ve yazdıklarının içerisinde taşıdıkları fikirleridir. Bu kitaplar Muhammed bin Abdülvahhaba ait kitaplardır.

DİNDE ÜÇ TEMEL VE DELİLLERİ
Kesf el-subuhat
Muhtasar_Es_Siyre
Tevhid_Kitabi
Ayrıca onun hayatını anlatan birde makale asacağım inşallah.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla