Kabarık, bereketli omlet tarifi
bugünde kahvaltılık bir tarif vermek istedim bakalım hoşunuza gidecekmi
***Kabarık, bereketli omlet tarifi***
Malzemeler
4 adet yumurta
3 tepeli yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı dolusu peyaz peynir
Varsa küçük doğranmış, sucuk sosis
Biraz maydanoz veya dereotu
1 çay kaşığı zerdeçal (olmasada olur)
Çok az karabiber
Arzuya göre pulbiber
Omlet nasıl yapılır?
Öncelikle kuru malzemeleri karıştırın.
Peyniri rendeleyin, varsa sucuk vs. doğrayın
Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
En son yumurtaları ve yağı ekleyip hafifçe, sadece karışana kadar çırpın. Çok çırpmayın!
Çok az tereyağı veya zeytinyağıyla yağladığınız tavayı ateşe koyun ve omlet malzemenizi tavaya döküp yayın.
Altını kısıp, kapağını kapatın.
Omlet kabarıp, tavayı salladığınız zaman cıvık yeri kalmamışsa, bir spatula yardımıyla omleti ters çevirin.
Ya da bu işlemi havaya atarak yapın ki ben bunu çok severim
Arka yüzünü de ateşi hafif yükselterek kızartın ve servis tabağına ters çevirerek alın.
Sıcak sıcak servis edin.