Alıntı:
mdm1 Üyemizden Alıntı
Sıleyman kardeşim;
Ruminin fikri fıtrı küfrü eserlerinde sabitken, sen Muaviye r.a e, ALLAH rahmet etsin demekle hemde milyar kez kıyas götürmüşsün anlayamadım.
Muaviye r.a ın küfrü veya fıskı fücüru, zalimliği neymiş yaz bilelim.
Ali r.a le aralarında geçen mesele benim bildiğim kadarıyla sulh ve anlaşmayla sonuçlandı. Peki bugün asırlar önce ihtilafları hakka kalmış olanları çarpıştırmak bize ne kazandıracak.
Varsayalım ki, Muaviye r.a dediğin gibi zalim, katil, fasık olsun. Rumi gibi kendisini yeryer peygamber ilan edenin, kendisini, dostunu, kadını, şarabı ilah edinenin küfrünü nasıl aklamış oluyor, bir başkasına sözde haketmediği rahmeti okumak, nasıl mülhide iman kazarndırıyor. Bir konuyu düşüncenizde ispat edecem derken, batıla kendiniz daha fazla dalıyorsunuz bence.
Kardeş şayet Muaviye r.a küfür işlemişse, iddiana göre, bir başkasının küfür işlemside ayrıdır.
Bunuda tartışalım ama alıntı yapın bir başka başlık atın tartışalım, konu nerden nereye geldi.
Bende merak ettim Muaviye r.a ın bu derece kınanacak küfrünüde, hala asırlar önceki ihtilafların ajite edilmesi kime hizmet ve yarar sağlar bunuda not düşmek isterim.
Selam ve dualarla... |
Muaviye Peygamberimizin Ehlibeytini şehit eden sonra da islamın içerisine ayrılık tohumları eken kişidir.Bunu bir sürü ilahiyatçımız da kabul etmektedir. Muaviye daha çok bazı tarikatlar ve bu tarikatlardan çıkıp gelmiş araştırmacı yazarlar tarafından veya bu kültüre sahip bir çevreden yetişmiş insanlar tarafından r.a olarak ifade edilmektedir. Bu bile islamın ne kadar geçmişten bu yana çarpıtıldığının en büyük delilidir...
Düşünsenenize Peygamberimizin iki gözü olan ailesini, evlatlarını katledecek sonra da ona r.a diye hitap edeceksiniz. Yazık hem de çok yazık. O güzel peygamberden hangi yüzle şefaat dileyecekler çok merak ediyorum...