Konu Başlıkları: Hüküm Allah'ındır
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Aralık 2011, 23:21   Mesaj No:2

YASEMİN ATAMAN

Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Konular: 102
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hüküm Allah'ındır

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bulunan Taşlıçay Köyü İlköğretim Okulu’nun 6 ve 7. sınıflarında okuyan başörtülü 3 öğrenci yaklaşık 2 aydır okula alınmıyor.
7/A Sınıfı Örencilerinden Hacer Sönmez’in Aralık 2010, 6/A öğrencilerinden Ümmü Gülsüm Demir ve Sümeyye Yıldırak’ın ise 14 Ocak 2011 tarihinden itibaren başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmazken, ailelerin tüm ısrarlarına rağmen okul idaresi tarafından okula alınmama gerekçesinin yazıldığı herhangi bir tutanak da tutulmadı.
Okul idaresi ile görüşen öğrenci velileri, kendi iradeleri ile örtünen çocuklarının okula bu şekilde devam etmek istediklerini belirterek, Behçet Alan ve Necmettin Uçar’ın şahitliğinde öğrencilerin okula alınmadığına dair tutanak tutulmasını istediklerini belirtti.
Okul idaresi kendilerine sözlü cevaplar vererek ikna etmeye çalıştığını ifade eden veliler, idaresinin kendilerini ilçe milli eğitim müdürlüğüne yönlendirdiğini söyledi. Bunun üzerine muhabirimize haber veren veliler, öğrencilerin maruz kaldığı hukuksuz uygulamanın kamuoyuna açıklanmasını istedi.
Olayı araştırmak için okul idaresinden bilgi almak isteyen muhabirimize bilgi vermekten kaçınan okul idaresi, kendilerine ilçe milli eğitim müdürlüğünden yazılı bir bilgi verilmeden hiçbir şekilde basına açıklama yapamayacaklarını belirtti.
Daha sonra konuyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile görüşen veliler, yaşadıkları süreci, okul idaresinin öğrencileri okula almadığı halde tutanak tutmamasını ve kendilerini buraya yönlendirdiğini ifade etti.
Okul idaresi dilekçeyi de kabul etmedi
Velileri dinleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise okul idaresine mağduriyetlerini belirten bir dilekçe ile başvurmalarını söyleyerek, okul idaresinin dilekçeyi kendisine havale edeceğini, kendisinin ise gereğini yapacağını söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın kendilerine söylediği şekilde mağduriyetlerini özetledikleri dilekçeyi okul idaresine götürdü. Ancak okul idaresi bu sefer de dilekçeyi kabul etmeyerek, dilekçenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesini istedi.
(Haber: Ersin Oral – İLKHA)