Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Aralık 2011, 21:56   Mesaj No:1

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.600
Konular: 582
Beğenildi:4844
Beğendi:6510
Takdirleri:26008
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)

DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)

<>>>>DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)<<<<<>


Sadece Bademli pilav da yapmıştım ama Duvaklı pilav’ın tadı da ayrı bir güzel kesinlikle deneyin derim.

Neler lazım

2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
Bir yemek kaşığı tereyağı
Üst harcı için

200 gr.kıyma
1 adet soğan
Bir avuç badem
bir tutam maydanoz
yenibahar,karabiber,çok az kimyon
Duvaklı pilavın yapılışı

Pirinci 2-3 kez yıkayıp,ılık suda bir saat kadar bekletin.
Tereyağını ve biraz zeytinyağını tencereye koyun,eritin.
Pirinci süzüp yağa ilave edin.Bir kaç dakika kavurup sıcak suyu ilave edin.Tuzunu da atın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakın.
Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın
Diğer tarafta bir soğanı ve kıymayı çok az yağla kavurun
İçine baharatlarını atın.
Bademi ayrı bir yerde kavurup harca ilave edin.
Son olarak maydanozu doğrayın.
Derin ve büyük bir servis kasesine harcı koyup dibine yayın
Üzerine pilavı ekleyip hafifçe bastırarak yerleştirin.
Düz bir servis tabağına ters çevirip soğutmadan servis yapın.



küçük bir not bademleri pilav pişdikden sonra katın pilava yoksa çıtırlığı gider . AFİYET OLSUN

Urfa Patlıcan Kebabı KAZAN KEBABI (kim ne derse desin güney goğu mutfağına laf yok )

Malzemeler

1 kg. Patlıcan
Köftesi İçin:
400 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
Kızartmak için: zeytinyağı
Sosu için:1 Tatlı kaşığı salça
Kazan kebabı nasıl yapılır?

Patlıcanları alacalı soyun. Orta kısmını biraz geçecek şekilde, tam koparmadan 1.5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin.
Patlıcan yemeklerinde mutlaka acı suyu çıksın diye patlıcanı tuzlayıp bekletirim. Fakat Bu yemekte öyle yapmadım.
Patlıcanları kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın. Çevirirken dikkat edin dilimler kopmasın.
Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler yapıp, kızaran patlıcanın dilimleri arasına yerleştirin. Köftelerin çok özenli olmasına gerek yok.
Patlıcanları bir tepsiye dizin. Üzerine bir kaşık salçayı, 1.5 su bardağı suyla sulandırıp dökün.
Aralarına domates ve biber dilimleri koyun. Üzerini aliminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
Daha sonra üzerini açıp, 15dakika da o şekilde pişirip, üzerinin kızarmasını sağlayın.
Tepsiden servis tabağına alırken yine dikkatlice alın ki, patlıcanlar bölünmesin.
Afiyet şifa olsun…

__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Fetolar bitmez ama! Taziye-İlan-Selamlaşma Kara Kartal 5 96 21 Ekim 2024 10:49
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz Turşular Esma_Nur 0 51 18 Ekim 2024 23:05
Tarifsiz Acımız Taziye-İlan-Selamlaşma Vasat 11 303 05 Eylül 2024 09:33
Yasdayız😭 Taziye-İlan-Selamlaşma Vasat 9 217 31 Temmuz 2024 13:05
TEPKİNİZ NE OLURDU? Esmanur Vasat 3 150 27 Temmuz 2024 11:42