DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)
<>>>>DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)<<<<<>
Sadece Bademli pilav da yapmıştım ama Duvaklı pilav’ın tadı da ayrı bir güzel kesinlikle deneyin derim.
Neler lazım
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
Bir yemek kaşığı tereyağı
Üst harcı için
200 gr.kıyma
1 adet soğan
Bir avuç badem
bir tutam maydanoz
yenibahar,karabiber,çok az kimyon
Duvaklı pilavın yapılışı
Pirinci 2-3 kez yıkayıp,ılık suda bir saat kadar bekletin.
Tereyağını ve biraz zeytinyağını tencereye koyun,eritin.
Pirinci süzüp yağa ilave edin.Bir kaç dakika kavurup sıcak suyu ilave edin.Tuzunu da atın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakın.
Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın
Diğer tarafta bir soğanı ve kıymayı çok az yağla kavurun
İçine baharatlarını atın.
Bademi ayrı bir yerde kavurup harca ilave edin.
Son olarak maydanozu doğrayın.
Derin ve büyük bir servis kasesine harcı koyup dibine yayın
Üzerine pilavı ekleyip hafifçe bastırarak yerleştirin.
Düz bir servis tabağına ters çevirip soğutmadan servis yapın.
küçük bir not bademleri pilav pişdikden sonra katın pilava yoksa çıtırlığı gider . AFİYET OLSUN
Urfa Patlıcan Kebabı KAZAN KEBABI (kim ne derse desin güney goğu mutfağına laf yok
)
Malzemeler
1 kg. Patlıcan
Köftesi İçin:
400 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
Kızartmak için: zeytinyağı
Sosu için:1 Tatlı kaşığı salça
Kazan kebabı nasıl yapılır?
Patlıcanları alacalı soyun. Orta kısmını biraz geçecek şekilde, tam koparmadan 1.5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin.
Patlıcan yemeklerinde mutlaka acı suyu çıksın diye patlıcanı tuzlayıp bekletirim. Fakat Bu yemekte öyle yapmadım.
Patlıcanları kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın. Çevirirken dikkat edin dilimler kopmasın.
Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler yapıp, kızaran patlıcanın dilimleri arasına yerleştirin. Köftelerin çok özenli olmasına gerek yok.
Patlıcanları bir tepsiye dizin. Üzerine bir kaşık salçayı, 1.5 su bardağı suyla sulandırıp dökün.
Aralarına domates ve biber dilimleri koyun. Üzerini aliminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
Daha sonra üzerini açıp, 15dakika da o şekilde pişirip, üzerinin kızarmasını sağlayın.
Tepsiden servis tabağına alırken yine dikkatlice alın ki, patlıcanlar bölünmesin.
Afiyet şifa olsun…