Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2012, 12:04   Mesaj No:8

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 582
Beğenildi:4844
Beğendi:6510
Takdirleri:26008
Takdir Et:
Standart Cevap: Evlilik Görüşmeleri Sırasında Eşlerin Soruları

EVLENME
evlenme nedir?
yaşınız 30'u geçmişse HAYAL,feministseniz İSTİBDAT,gençseniz ÇOK BÜYÜK SORUMLULUK.
evlenme engelleri
-Damat adayı işsizse KAYINVALİDE,
-Damat uçuksa,eğlenceye düşkünse PEDER,
-birinci dereceden engel damadın annesidir.KAYNANA diye tabir edilir.
OLAĞAN EVLENME YAŞI:30'dan önce mümkünse
OLAĞANÜSTÜ EVLENME YAŞI:29,5 gelen son görücü ve verilen cevap :EVET!
TAKDİR YETKİSİ:kanuna bakılırsa hakimdedir,ancak gerçek hayatta ve TÜRKİYE şartları ve örf adetlere göre ANNE BABAdadır.
EVLENME EHLİYETİ:SABIR,CESARET,3MAYMUNU OYNAYABİLME KABİLİYETİ(GÖRMEDİM,DUYMADIM,SÖYLEMEDİM),veeee KABARIK BİR CÜZDAN

BUNLAR ESPRİSİYDİ İŞİN

Aslında evlilikle ilgili hocamız anlatılabilecek her şeyi anlatmış hmn hmn klavyesine sağlık

Allah (c.c) sevgi ve sadakat için bir hormon yaratmış. Bilim adamları adına “Oksitosin” demişler. “Muhabbet hormonu” diyebiliriz. Muhabbet hormonu en çok dokunarak ve göz göze bakışma ile üretiliyor. Bir de kadın hamile olduğunda ve doğumda bolca oksitosin salgılıyor. Hayvanlarda da var bu hormon. Hamile iken oksitosin salgısı durdurulan hayvanlar doğurdukları bebeklere bakmadıkları gibi eşlerini terk edip başka eş arayışına giriyorlar.

Oksitosin bir cinsellik hormonu değil. Bir bağ hormonudur. Çocuğumuza dokunduğumda ya da gözlerine bakarak konuştuğumuzda, arkadaşlarımızla musafaha yaptığımızda, namazda omuzları birbirine değdirdiğimizde üretilen sevgi ve sadakat hormonu.

Allah Rasulü “Bir erkek karısının elini tutar ve göz göze bakışırlarsa Allah onlara rahmet nazarı ile bakar, günahları parmakları arasından dökülür gider.” buyurmuştur. Peygamberimiz eşlerinin yanına girdiğinde, ellerini tutar gözlerine bakarak selam verirmiş.

Bilim bize anlatmasa da sevgili peygamberimiz bize “Muhabbet hormonunu” nasıl çalıştıracağımızın yolunu göstermiş.

Oksitosinin iki yan etkisi var: Birincisi unutkanlık etkisi yapıyor; fakat iyi bir unutkanlık bu. acıyı unutturuyor. Annede doğum sancılarını, çocuğun huysuzluklarını, uykusuzluklarını, çocuğu için çektiği sıkıntıları unutturuyor. Bebeğine olumlu duygular hissetmesine sebep oluyor. Bu horman olmasa kadınlar ikinci çocuğu doğurmazlardı herhalde.
İkinci yan etkisi ise oksitosin uyku getiriyor. Mesela annede bebeğe sütle en yüksek oranda oksitosin geçer ve bebeğin rahatlamasını ve uykusunun gelmesini sağlar. Bebek ve anne açısından iyi bir şey.

Konu biraz kaydımı ne

Evlenme çağındaki kızlarımıza tavsiyem: duygularınızla değil aklınızla hareket edin. Akıllı kadının gemisi tam rota gider. Bakın size bir arkadşımın yasadığı olayı sizinle paylaşmak isterim: Arkadşım yeni yeni evli kayınvalideiyle beraber otuyorlar.bir sbh bunlar kahvaltıya oturmuş kayınvalideoğluna şu soruyu sormuş: oğlum ''de bana ben kıymetli karınmı?'' Bunun üzerine benım çok zekii olan arkaşım ''yani gelin '' atılıyor. Amn anacım o nasıl laf eş her yerde bulunur ama ana bulunmaz. anlatabildimmi kızlar. Hyt sürekli bir imtihandır amn yaa ne çekicem boşanırım olur biter. Yanlış bitmez asıl o zmn başlar sıkıntılar. O zmn ne yapıcaz zorluklar ile savaşmayı öğrenicez. Bekar yaşadığımızda hiçmi sıkıntı yaşamıyoruz. Sözün kısası evlilik güzel bir olaydır . hiç bir zmn hiç bir şey 4x4 olmaz. hee birde şunu ekliyeyim kadın olsun erkek olsun ortada bir yanlış olduğu vakit önce kendini yargılasın. sbh sbh bunlar geldi içimden işde

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....