Konu Başlıkları: ANALI KIZLI KÖFTE-Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2012, 19:36   Mesaj No:1

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.651
Konular: 585
Beğenildi:4965
Beğendi:6642
Takdirleri:26681
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart ANALI KIZLI KÖFTE-Medineweb

ANALI KIZLI KÖFTE-Medineweb

ANALI KIZLI KÖFTE(Malatya yöresi)


MALZEMELER
400 gr.yağsız et
1 su bardağı ince bulgur(simit)
4 su bardağı orta bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
ANALI KIZLI KÖFTENİN İÇ MALZEMESİ
300 gr.orta yağlı kıyma
6 adet büyük soğan
yarım demet maydanoz
tuz karabiber

kimyon,yenibahar,
pulbiber
KÖFTENİN SUYU İÇİN
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 lt.sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz,karabiber
ANALI KIZLI KÖFTENİN YAPILIŞI



*Eti ve soğanı iyi çeken bir robottan macun kıvamına gelene kadar çekin
*Bulgurun içine katın,bir yemek kaşığı salça,karabiber ve tuzu da ilave edip karışana kadar yoğurun.
*Karışımın önce bir yarısını robota alıp, üzerine bir buçuk su bardağı su koyun ve yüksek hızda 1 dakika çalıştırın.
*Diğer yarısınada aynı işlemi tekrarlayın.
*Robotta çektiğiniz hamura ununu ilave edip yoğurma kabına alın 10 dakika kadar yoğurun.(bu esnada biraz cıvık gibi gelebilir ama daha sonra sertleşecektir.)
*Hamurdan küçük bir yumurta büyüklüğünde alıp elinizi ıslatarak açmaya çalışın hemen bölünmüyor rahat açılıyorsa kıvamı tamamdır.
*Analı kızlının köfteleri çok büyük olmamalıdır.Bu yüzden yine küçük bir yumurta büyüklüğünde alıp köftelerinizi yapın.
*Hamurun beşte birini ayırıp küçük köfteler için kullanın.Bir kaç köfte yaptıktan sonra kalan hamur katılaşmaya başlar.Bu yüzden 4-5 köftelik miktarda
*hamurdan alıp biraz tuz ve su ilavesiyle yoğurun.Bu bitince tekrar o kadar bir parça alıp yine aynı işlemi uygulayın.
*Bir tencereye 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ ve salçayı ekleyip kavurun 1.5 lt.suyu ilave edin.1 tatlı kaşığı tuzuda katıp kaynamaya bırakın.
*Su kaynayınca köftelerin önce bir yarısını suya atın 5 dakika haşlayın.Haşlanan köfteleri bir kevgirle alıp delikli bir süzgece koyun.

*Sonra diğer yarısını atıp yine aynı işlemi uygulayın.Küçük köfteleri ayrı haşlayıp ayrı bir yere alın.
*Köfteleri uzun süre suda bekletmiyoruz çünkü yumuşayabilirler.Servis yapacağımız zaman köfteler soğumuşsa kaynattığımız suyuna atıp 1-2 dakika ısınmaları için tutuyoruz.

__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dualarda sayı şartmı? Soru Cevap Arşivi Esma_Nur 4 137 05 Ocak 2025 11:05
Meğer Yalanmış Gündem/ Manşetler Esma_Nur 0 58 30 Aralık 2024 19:18
Üfleyin dağıtın Videolar/Slaytlar Esma_Nur 0 62 12 Aralık 2024 19:26
Fetolar bitmez ama! Taziye-İlan-Selamlaşma Kara Kartal 5 142 21 Ekim 2024 10:49
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz Turşular Esma_Nur 0 84 18 Ekim 2024 23:05