Konu Başlıkları: Hayata Dair
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ocak 2012, 10:25   Mesaj No:15

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 585
Beğenildi:4966
Beğendi:6654
Takdirleri:26781
Takdir Et:
Standart Cevap: Hayata Dair

Kim ettiğini bulmaktan kaçabildi şimdiye kadar?

“Bir tanıdığım bana çok zor durumdaki bir hanıma maddi yardım aradığını söyledi. Hanımın durumunu sordum: Hanım eşinden yıllarca ağır şiddet görmüş, eşi terk etmiş kendisini bir ara, sonra kavgaya karışıp hapse girmiş, çıkmış, sonunda evine dönmüş ve hemen ardından da düşerek felç olmuş. On beş yıllık ailenin hanımı hem üç çocuğunu okutuyor ve hem de yatalak bir kocaya bakıyormuş. Ne kadar zor bir imtihan değil mi?

‘Allah’ın hikmetinden sual olmaz. Lakin bu hanım araştırmamış mı, bu adam saygılı mı, ahlaklı mı, bir yuvaya baba olarak seçilmeye layık mı? Kim evlendirmiş bunları?’ diye sordum.

Hanımın ablası kendisinden önce evlenmiş. Kendisi de nişanlıymış. Ablası, kocasının çok yakışıklı bir erkek kardeşi olduğunu söylemiş kendisine, kafasını çelmiş. Daha yakışıklılık heyecanına kapılıp düğünden bir gün önce kaçmış evinden, varıp bu adamla evlenmiş. Geride gözerini dizlerine kapayıp utanç içerisinde titreyen bir anne-baba ve bir de nişanlı bırakarak. Doğrusunu Allah bilir; şahsen bu acı hayatın o yanlış davranışa kaderden gelen karşılık olduğu kanaatindeyim.

Kaderden dert gelince kim çekmem diyebiliyor ki? Kim ettiğini bulmaktan kaçabildi şimdiye kadar? Ne olurdu, imanımızı güçlendirebilseydik de, kaderin kudretli Sahibine yeterince saygılı davranabilseydik.”
Dr. Muhammed Bozdağ
Ne dersek kendimiz ediyoruz değilmi kişi iradesine sahip çıkmadığı zmn sonuçlarını çok ağır ödüyor...Güçlü bir iradeye sahip olmak dileğiyle.

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....