Yaratıcı Bir Öğretmendir
Yaratıcı bir öğretmendir,öğrencisini en güzel noktada görmek isteyen bir öğretmen.ancak bu olayın özünde,kurtuluş için gayret eden öğrenci değil öğretmendir.öğretmen en güzel şekilde öğretilerini öğrencilere sunar.onlara ne olur dinleyin,bu anlatılanlar size lazım olacak der.
Öğrenci terbiyesizlik etse bile,öğretmen ona güler yüz gösterir ve yaptığının hata olduğunu söyler.ancak öğrenci sınırı aşarsa,o zaman sınıftan atılır ve böylece kalbi mühürlenmiş olur.o artık öğretmenin öğretilerinden uzaktır,ne anlatıldığını ve sınavda karşısına ne çıkacağını bilemez.o okulun bahçesinde yandaşları ile birlikte oyununa dalmıştır ve sınıftakilerle alay etmektedir.kendini huzurdan kovduran öğrencinin kendisidir.
Derken sınav anı gelir,öğrenciler teker teker sınava alınır.yaratıcı ile dost olanlar,sınav kağıtlarını yaratıcı ile birlikte incelerler.yapılmış ufak tefek hatalara karşı,yaratıcı dostluğumuzdan dolayı bu hataları görmüyorum der.ve en yüksek puanı hak etmemiş bir çok kişiye,sadece dostluklarından ve sadakatlerinden dolayı,en yüksek puanı verir.
Huzurdan kovulmuş olanlara gelince,onlar ayakta beklerler.bir ümitle yaratıcıya uzatılan kağıtlarına göz atmak isterler.ancak yaratıcı onu okumak için acele etme,onu okuyacak olan bizleriz ve sonucunuda sana söyleyecek olan bizleriz der.şahıs kendisine kötü bir karşılık verileceğini anlamıştır artık.son bir hamleyle,beni bir daha sınava al,çok çalışırım,sözünden çıkmam ve başarırım der.ancak artık okul kapanmıştır.bir kaç saniye içinde diplomalar dağıtılacaktır.
Özünde insanlar yaratıcıya doğru koşmazlar,o insanları kendine çekmeye çalışıyor.insan ona beni affet demez,o insana ne olur gel seni affedeyim,dost olalım der.insanın bataklığa doğru her adım atışında,yaratıcı insana engel olmaya çalışır.çünkü onun rahmeti her tarafı kaplamıştır.ancak nankör insan,çekil önümden der ve kendi kendini hüsrana uğratır,sonrada yaratıcı beni hüsrana uğrattı der.oysaki yaratıcının söylediği tek şey,and olsunki sen hüsrandasın sözüdür...selametle.