Konu Başlıkları: "Seyyid Kutub kimidir...?"
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Şubat 2012, 17:29   Mesaj No:23

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: "Seyyid Kutub kimidir...?"

Durun ablalar, abiler, güzel insanlar durun...

FECR hocam, Yasemin bacım, mahsun hocam, la diyebilmek abim bakın benim anlatmak istediğim ile sizin cevaplarınız arasında kopukluk meydana gelmiş sanırım konuyu tam olarak anlatamamışım....

Güzel insanlar şuna emin olunki benim değil sizlerin hiçkimsenin hakkında bir ön yargım söz konusu olamaz..Ben tamamen Kuran dininin berrak arı bir şekilde anlaşılıp öyle hayata aktarılmasından yanayım....

Çünkü yanlış bir tevhid inancı ardından yanlış bir hayat tarzını doğurur....
Bu sebepten dolayı Kuran Mekke döneminde tam 13 yıl boyunca insanlara inancı aşılamıştır...

Bizler belirli aşamaları aşmış, atalar dinin ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmuş insanlarız.. Benim önerim şuydu bizler birbirlerimizin kalbini kırmadan konuları işleye işleye inşAllah en doğru şekli ne ise ona ulaşmaktır...

Ben şuna inanıyorumki burda hiçbirmiz Allah’ın ayetleri karşısında kör bir taasup içerinde olmayacağız....Çünkü bizler belirli bir yolu kat etmiş insanlarız...

Kendi düşüncelerini bir bilgi üzere oluşturamamış, kulaktan dolma, bilgilerle din adına konuşmak ancak cahillerin işidir... İmam Azam’ın da dediği gibi alimle dini konuları konuşur, belki haklı,belki de haksız çıkarsın fakat cahillerle din konusunu konuşmak tartışmak oldukça zordur... Bunun bilincindeyiz heppimiz inşAllah....

Şimdiye kadar yapılan yorumlardan ve ilginizden dolayı heppinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum...

Yorumlarımı konuyla ilgili ayetlerin ve şehidin ayetlerden çıkardığı tefsiri işlerken yapacağım inşAllah.. FECR hocam Yasemin bacım Mahsun hocam ... ben asla hiçkimseye yüzüne karşı sen müşriksin sen kafirsin gibi ibarelerin tebliğ edilmesi lazım demedim...

Bu durumum gerçekleşebilmesi için davetçinin tebliğ safhasını tamamlamış olması lazım... Kafirun suresindeki durum buna delildir...

Yasemin bacım dikkat ederseniz sizin hiçbir yazınıza reddiye yazmadım,buda şuna işaret eder,sizin yazdıklarınızın akideme uygun olduğunun kanıtıdır.... FECR hocam içinde aynı durum söz konusu...

Benim anlatmak istediğim farklı birşeydi... la diyebilmek abim konuya biraz temas etmiş olsada inşAllah konuyla ilgili ayetler geldiğinde konuyu daha çok enine boyuna mülaza ederiz....

Eğer farkında olmadan sizi incitmiş isem sizden helallık diliyorum....
Fizilal-il Kuran-ı inşAllah mealiyle birlikte güncel gördüğüm bölümleri dile getirerek sizlerinde katılımlarıyla ömrüm yettiği kadar işlemek niyetindeyim......

Allah’a emanet olun güzel insanlar.....