25 Şubat 2012, 21:03
|
Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
2.154 Konular:
309 Beğenildi:180 Beğendi:15 Takdirleri:560 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: şeyhinin el öptürme merasimi Alıntı: iklimya Üyemizden Alıntı
Hayatımda bu kadar sacma sapan ve cahilliğin diz boyu oldugu bir video izlememiştim.
Anladık, öğrendik, bildik ki tasavufa düsmansınız ama etmeyin eylemeyin bu gaf sizi bitirir.
Siz saf mısınız yahu, bu nasıl kıyas Allah aşkına. Videodaki şahsiyeti tanımam bilmem savunucusu yada avukatı degilim.
Lakin el öpmeyi bir hırıstıyan gelenegi gibi lanse ettirmek kadar dengesiz birsey olabilir mi. Birde işin içine Allahı rasulunu sokmussunuz.
İnsan saygıdan el öper, insan sevgiden el öper.
Varsayalım bugün imam humeyni cıksa gelse, seyyid kutub cıksa gelse hatta ebu zer cıksa gelse siz onların elini öpmez misiniz.
E vallahi işin acıkcası ben el öpmek bir yana dursun yollarına toprak olurum ezin beni derim.
Tasavufu lekeleme operasyonunuz bu defa tutmadı hatta iğrencti. | sayın İKLİMYA,sanırım bana karşı bi kinin bi kırığın,bi öfken var ve bu senin içinde birikmişte birikmiş tahminimce, Bakın gerek ben,gerek diğer tasavvuf aleyhine yazan site içerisindeki arkadaşlar tasavvufun NASIL Bİ ŞİRK BATAKLIĞI OLDUĞUNU,ap açık ortaya koydular ve koymada devam edecez.Tabiki bunu anlayanlar olacağı gibi sizin gibi anlamayanlarda,ha bire sıçrama yapanlarda ve bize karşı,kin,öfke barındıranlarda olacak,ama bizim şirk bataklığı olan tasavvufa düşmanlığımız Allah için,sizin bize karşı öfkenizde tasavvufun bu şirk patronları için mi... Videodaki EL ÖPME MERASİMİNİN İSLAMA GÖRE TAZİM OLDUĞU AP AÇIK VE MUHSİN HOCADA BUNA VURGU YAPMIŞ.. Gelelim el öpme meselesine,bakın sayın değerli arkadaşlarım el öpmek bi saygı nişanesi değil TAZİM NİŞANESİDİR,ve Rasulullahında elini öptürmediğini şu tarihi olayadan anlıyorum... Kisra[iran] dolaylarına tebliğe giden ashabtan biri tamamen hatırlamıyorum ismini,geri dönüşünde Rasulullahın yanına gelince SECDE yapıyor önünde ve Rasulullaha şunu söylüyor,ya Rasulullah kisradaki önderlere kisra saraylarında böyle değer veriyor ve saygıda bulunuyorlardı,Sende yeryüzünün en değerli insanısın ve sana saygımdan bunu yapmak geldi içimden,Rasulullah bu ashabı uyarıyor ve bu tür saygı sadece Allaha yapılır diyor.. Şimdi secde ile el öpmenin bağlantısı ne diyeceksiniz.Anlatayım,bakın bizler birinin elini öpmek için ilk başta ona RUKU etmeden,yani rukuya varmadan eline gidemezsiniz,yani rukusuz el öpe biliyorsanız buyrun kimin kini öperseniz öpün saygı olur,ama rukusuz öpmek şartıyla,ha yine siz ya ne rukusu,yere bir şey düşersek onu almak içinde ruku etmemiz lazım derseniz bu yersiz çıkış olur ki çünkü yere düşen bir şeyi almak,o şeye saygıdan dolayı yapılan bi eğilme olmadığı için bu hareket TAZİM OLMUŞ OLMAZ. Abdulmelik hocanın elöpmeyle ilgili verdiği baba,anne,ve islam alimi şartıda TAZİME GİRMEDEN RUKUSUZ YAPILIRSA,saygı olur,yoksa gerçek manada islam alimi olan elini öpmeye yelteneni uyarır...el öpme mevzusuda tartışılmış yani ve benim bu yönde kanaatim budur..BEN EL ÖPMEM VE BUNUDA İNSANLARADA AYEN BURDA ANLATTIĞIM GİBİDE ANLATIRIM.... NOT.Sayın iklimya sanırım siz bayansınız ve sizin erkeğin elini öpmeniz,ne kadar doğru mahreminizin elini öpme işi ancak batıl bi anlayışın yani tasavvuf gibi geleneği din zannedip haramı helal görmek olmaz mı.onun için seyyid kutub gibi kalender bi islam alimi elini öptürmez mahremede hiç öptürmez ..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
| |