Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 Arkadaşları:0 Cinsiyet:kadın Memleket:sivas/istanbul/ Mesaj:
5.600 Konular:
582 Beğenildi:4844 Beğendi:6510 Takdirleri:26008 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Kan Gruplarına Göre Diyet Kan Gruplarına Göre Diyet Sıfır grubu için
Şifalı yiyecekler:
Etler: Sığır eti, koyun eti, kuzu eti, geyik eti, dana eti, karaciğer ve yürek
Deniz ürünleri: Morina, kalkan, ringa, uskumru, turna, alabalık, sardalye, tirsi, dil, mersin, kılıç, sarı ve beyaz levrek
Süt ürünleri: Sıfırlar için şifalı süt ürünü yoktur.
Yağlar: Keten tohumu yağı, zeytinyağı
Kabuklu yemişler: Kabak çekirdeği, ceviz
Bakliyat: Börülce
Tahıllar: Yararlı tahıl yoktur.
Sebzeler: Enginar, yerelması, brokoli, hindiba, sarımsak, pırasa, ıspanak, bamya, soğan, bayırturpu, biber, maydanoz, şalgam, deniz yosunu, İsviçre pazısı, kırmızı ve yeşil biber, tatlı patates
Meyveler: İncir (yaş-kuru), erik (her türü), ananas
Çaylar ve meyve suları: Ananas ve erik suyu, soda ve maden suyu
Zararlı yiyecekler:
Etler: Kaz eti, jambon
Deniz ürünleri: Yayın, füme somon, havyar, ahtapot, ringa (salamura)
Süt ürünleri: Ayran, kazein, dondurma, süt, yoğurt, yağlar ve nötrler dışında kalan tüm peynirler
Yağlar: Mısırözü yağı, ayçiçeği, pamuk tohumu ve yerfıstığı yağı
Kabuklu yemişler: Mahun cevizi, Antep fıstığı
Bakliyat: Kuru fasulye, mercimek
Tahıllar: Mısır gevreği, mısır unu, yulaf kepeği ve ezmesi, bulgur, buğday kepeği
Sebzeler: Çin lahanası, kırmızı lahana, beyaz lahana, Brüksel lahanası, patlıcan, kültür mantarı, patates, mısır, karnabahar, kırmızıbiber, Yunan zeytin, siyah zeytin
Meyveler: Böğürtlen, Hindistan cevizi, kavun, portakal, revent, mandalina
Çaylar ve meyve suları: Elma suyu, lahana suyu, siyah çay, kahve ve içine soda katılmış meşrubatlar.
Not: Listede şifalı veya zararlı olarak belirtilmeyen diğer yiyecekler gıda olarak tüketilebilir. Vücuda bir faydası veya zararı yoktur.
A grubu için
Şifalı yiyecekler:
Etler: A grubu için şifa olacak et türü yoktur.
Deniz ürünleri: Sazan, morina, uskumru, turna, kızıl levrek, tatlı su levreği, çelikbaş, som, alabalık, sardalye, hani balığı
Süt ürünleri: Soya sütü, soya peyniri
Yağlar: Zeytinyağı, keten tohumu yağı
Kabuklu yemişler: Kabak çekirdeği, yer fıstığı
Bakliyat: Kırmızı ve yeşil mercimek, yeşil fasulye, börülce, soya fasulyesi (kırmızı)
Tahıllar: Esmer buğday, horoz ibiği tohumu
Sebzeler: Enginar, yerelması, pancar yaprağı, havuç, brokoli, hindiba, sarımsak, pırasa, ıspanak, bamya, soğan, bayırturpu, balkabağı, maydanoz, şalgam, pazısı, bayır turpu, istiridye mantarı
Meyveler: Kaysı, böğürtlen, yabanmersini, kiraz, incir (taze ve kuru), ananas, greyfurt, limon, erik (her türlüsü) kuru üzüm
Baharatlar: Arpa maltı, soya sosu, sarımsak, zencefil, hardal
Çaylar: Kahve, yeşil çay, sarısabır, dulavratotu, papatya, zencefil, ginseng, akdiken, kediotu, bin bir delik otu, kuşburnu
Zararlı yiyecekler:
Etler: Sığır eti, dana eti, koyun eti, ördek eti, kaz eti, keklik eti, bıldırcın eti, tavşan eti ve yaban hayvanları eti, ciğer
Deniz ürünleri: Hamsi, yayınbalığı, istiridye, yılanbalığı, dilbalığı, barlam, füme somon, tirsi, kalamar, karides, dil balığı, ıstakoz, ringa, mezgit, midye
Süt ürünleri: Süt, Amerikan peyniri, renkli peynirler, tereyağı, yayık ayranı, çıdar, gravyer, edam, permesan, goudu ve İsviçre peyniri
Yağlar: Mısırözü yağı, ayçiçeği, pamuk tohumu ve yerfıstığı yağı
Kabuklu yemişler: Mahun cevizi, Antep fıstığı
Bakliyat: Kuru fasulye, lima fasulyesi
Tahıllar: Mısır unu, nişasta, bulgur, buğday kepeği, kaplıca (topbaş) buğdayı
Sebzeler: Çin lahanası, kırmızı lahana, beyaz lahana, patlıcan, kültür mantarı, patates, karnabahar, domates, yeşilbiber, kırmızıbiber, Yunan zeytini, siyah zeytin
Baharatlar: Kapari, elma sirkesi, üzüm sirkesi, balzamik sirke, karabiber, kırmızıbiber, (toz yaprak, pul), keklik üzümü, ketçap, mayonez, karışık baharatlar
Çaylar: Mısır püskülü, Arnavut biberi
Not: Listede şifalı veya zararlı olarak belirtilmeyen diğer yiyecekler gıda olarak tüketilebilir. Vücuda bir faydası veya zararı yoktur.
B grubu için
Şifalı yiyecekler:
Etler: Kuzu eti, koyun eti, tavşan eti, geyik eti
Deniz ürünleri: Dilbalığı, deniz alabalığı, uskumru, mezgit, barlam (bir tür mezgit), hani balığı, mersin balığı, tirisi, sardalye
Süt ürünleri: Beyaz peynir, süzme peynir, keçi peyniri, keçi sütü, yağsız süt, yoğurt, kefir, mozzarella
Yağlar: Zeytinyağı
Kabuklu yemişler: B grubuna yararlı kuru yemiş yoktur. Yerfıstığı, susam ve ayçiçeği çekirdeği lektinleri tam zararlıdır.
Bakliyat: Lima fasulyesi, kırmızı soya fasulyesi, kuru fasulye
Tahıllar: Akdarı, yulaf kepeği, yulaf ezmesi, pirinç, kızıl (kaplıca) buğdayı
Sebzeler: Pancar ve yaprağı, havuç, brokoli, beyaz ve kırmızı lahana, Brüksel lahanası, karnabahar, patlıcan, lima fasulyesi, yabani havuç, taze hardal, maydanoz, dolmalık biber, yeşil ve kırmızıbiber, patates
Meyveler: Üzüm papaya, ananas
Baharatlar: Kırmızıbiber, köri, zencefil, maydanoz
Çaylar: Yeşil çay, zencefil, meyankökü, ginseng, maydanoz, nane, ahududu çayı, adaçayı, kuşburnu.
Zararlı yiyecekler:
Etler: Tavuk eti, ördek eti, kaz eti, jambon, yürek, keklik eti, bıldırcın eti
Deniz ürünleri: Hamsi, istiridye, yılanbalığı, kerevides, ıstakoz, füme somon, karides, levrek, midye
Süt ürünleri: Amerikan peyniri, dondurma, şerit peynir, mavi peynir
Yağlar: Mısır, ayçiçeği, pamuk tohumu, yerfıstığı ve susam yağı
Kabuklu yemişler: Mahun cevizi, Antep fıstığı, yerfıstığı, fındık, haşhaş, tahin, kabak çekirdeği, susam, ayçiçeği
Bakliyat: Mercimek (yeşil, kırmızı, sarı), börülce
Tahıllar: Arpa, horozibiği çiçeği tohumu, esmer buğday, mısır gevreği, çavdar bulgur, buğday kepeği, buğday, yabani pirinç, kuskus
Sebzeler: Enginar, yerelması, avokado, yeşil üzüm, ananas, kırmızı erik, kara erik, yeşil erik, kırmızı üzüm papaya, domates
Meyveler: Sakıncalı sayılabilecek meyve yoktur.
Baharatlar: Yenibahar, tarçın, badem esansı, toz karabiber
Çaylar: Mısır püskülü, öksürükotu, şerbetçiotu, ıhlamur, sığırkuyruğu, sarı sabır kızıl yonca, ravent, sinameki, çobançantası
Not: Listede şifalı veya zararlı olarak belirtilmeyen diğer yiyecekler gıda olarak tüketilebilir. Vücuda bir faydası veya zararı yoktur.
AB grubu için
Şifalı yiyecekler:
Etler: Kuzu eti, koyun eti, tavşan eti, hindi eti
Deniz ürünleri: Tuna, uskumru, turna tirsi, barlam, levrek, hani (lüfer) balığı, turna balığı, mersin balığı, sinarit, sardalye, morina, maymun balığı, som balığı
Süt ürünleri: Keçi peyniri, keçi sütü, kefir, süzme peynir, yoğurt, mozzarella, beyaz peynir,
Yağlar: Zeytinyağı
Kabuklu yemişler: Kestane, ceviz, yerfıstığı, yerfıstığı ezmesi
Bakliyat: Kırmızı soya fasulyesi, yeşil mercimek
Tahıllar: Akdarı ve ekmeği, yulaf kepeği, yulaf ezmesi, pirinç, kızıl (kaplıca) buğdayı, çavdar ekmeği, ezekiel ekmeği
Sebzeler: Pancar ve yaprağı, havuç, brokoli, salatalık, lahana, tofu, deniz yosunu, karnabahar, patlıcan, taze hardal, maydanoz, yabani havuç ve patates
Meyveler: Kiraz, üzüm, erik (her türü), greyfurt, limon, kivi, incir
Baharatlar: Köri, zencefil, maydanoz, sarımsak, bayır turpu, mayonez, hardal, salata sosu
Çaylar: Yeşil çay, zencefil, meyankökü, ginseng, dulavratotu, adaçayı, kuşburnu, çilek yaprağı çayı, akdiken çayı
Zararlı yiyecekler:
Etler: Tavuk eti, sığır eti, bofalo, ördek eti, kaz eti, bıldırcın eti, geyik eti, dana eti, sülün eti (bazı AB’lerde)
Deniz ürünleri: Hamsi, istiridye, yılanbalığı, kerevides, ıstakoz, füme somon, karides, levrek, mezgit, somon, dil balığı
Süt ürünleri: Amerikan peyniri, dondurma, tereyağı, şerit peynir, mavi peynir, karışık süt, yayık ayranı
Yağlar: Mısır, ayçiçeği, pamuk tohumu ve susam yağı
Kabuklu yemişler: Fındık, kabak çekirdeği, susam, tahin, ayçiçeği çekirdeği, Antep fıstığı
Bakliyat: Bakla, kuru fasulye, lima fasulyesi, börülce
Tahıllar: Esmer buğday, mısır gevreği, mısır çöreği
Sebzeler: Enginar, yerelması, mısır, siyah ve yeşil zeytin, biber (her türü), turp, ananas, kırmızı erik, kara erik, yeşil erik, kırmızı üzüm, papaya, domates
Meyveler: Muz, cennet meyvesi, Hindistan cevizi, nar, portakal, mango
Baharatlar: Yenibahar, badem, anason, kapari, tane karabiber, kırmızıbiber, pul biber, sirke (her türü), turşular
Çaylar: Sarısabır çayı, öksürük otu, mısır püskülü, ıhlamur, kızıl yonca, sinameki, sığırkuyruğu çayı.
Not: Listede şifalı veya zararlı olarak belirtilmeyen diğer yiyecekler gıda olarak tüketilebilir. Vücuda bir faydası veya zararı yoktur.
Sağlıklı bünye için açlık
Kitabınızda üzerinde önemle durduğunuz açlık konusu var. 40 saatlik açlıklar tavsiye ediyorsunuz ve bunu sizin de uyguladığınızı biliyoruz. Sağlıklı yaşam için aç kalmak çok mu önemli?
Muazzam bir mucizedir. Bir çöp sepetinin canlı olduğunu farz edin. Fırsat verirseniz içini, çöplerini kendisi temizleyebiliyor. İnsan bedeni de böyledir. Siz eğer ona fırsat verip dışarıdan gıdayı vermediğiniz takdirde ilk önce yağların stoklarını temizler, sonra damarların içerisindeki kolesterolü (lipido) alır. Orada yağ şeklinde stoklanmış yağları yer. Sonra ölü hücreleri, sonra tembel hücreleri yer. Bu 40 saatlik açlıkları 10-15 kez devam ettirdiğiniz takdirde vücutta bir tane arazi hücre kalmaz. Vücut kendi kendisini temizlemiş olur.
40 saatlik bu açlığı hiçbir şey yemeden ve içmeden olarak mı algılamalıyız? Bazı şeyler yenilebilir mi?
Hiçbir şey yiyemez. Su içebilir. Zaten açlığın ikinci gününden itibaren ya da üçüncü gününden itibaren insan gerçekten bir şey yeme içmeye yüksünüyor. Tabiatın istemiyor. Çok rahatlıyorsun. Üçüncü günden sonra çok büyük bir zindelik hissediyorsun. Âdet terkine takılırsan, bu âdet terki seni öyle sıkıntıya sokar ki vazgeçersin. Önce zihni ciddi manada programlamak gerekir. Sen kesin bir şekilde vücuduna “Ben üç gün aç kalacağım, stoklarını kullan” diyeceksin. Beyni buna inandıracaksın. Her ay üç gün açlık yapmak lazım. Hicri ayların 13-14-15 günleri yani dolunay olduğu zamanlarda yapılırsa açlık da hissedilmez.
Mehmet Ali Bulut
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...
Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |