Su ve İçecekleri Nasıl İçmeliyiz?
Herhangi bir sıvıyı ayakta içtiğimizde , içilen şey doğrudan onikiparmak bağırsağına, oturarak içtiğimizde ise önce mideye, daha sonra onikiparmak bağırsağına gider. Sıvıların önce mideye gitmesi daha sağlıklı; çünkü mide, asidi sayesinde sıvının içinde bulunan mikropları öldürür. Bir gıdanın, midede işleme tâbi tutulması, birçok hastalıktan korunmayı da sağlıyor.
Su, yudum yudum yani yavaş yavaş içildiğinde, ihtiyaç duyulan bölge tarafından emilmesi sağlanıyor. Suyun hızlı içilmemesi, üç veya daha fazla yudumda içilmesinin hikmeti de anlaşılıyor. Belki de daha fazla hikmetleri olduğu halde, şimdilik sadece bu kadarını biliyoruz.
Tıbb'un Nebevi'de suyla ilgili şu bilgilere yer veriliyor: " Tatlı su, hastalara da, sağlıklı olanlara da faydalıdır. Tatlı suyun soğuğu daha yararlı ve lezzetlidir. Soğuk suyu aç karına, uykudan uyanır uyanmaz, banyo yapar yapmaz ve meyve yedikten sonra içmemek gerekir. Suyu aşırı içmek de gerektiğinden az içmek gibi zararlıdır. "
KEMAL ÖZER ( ŞEYTAN YE DİYOR)