Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Nisan 2012, 10:01   Mesaj No:4

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 584
Beğenildi:4920
Beğendi:6594
Takdirleri:26354
Takdir Et:
Standart Cevap: Eşlerin aralarındaki sorunlarını halledecek 50 öneri

Arkadşlar bugun evlilikde en önemli bir konudan bahsetmek isityorum beklenti...Beklentiler evliliğinize zrr verir.Eşimizi olduğu gibi sevelim.Özellikle şunu belirmek isterim erkekler bütüne odaklanır,ayrıntıyı düşünmezler.Şimdi hnmlar belkide şöle diyeceksiniz ee nişanlıyken ne kdr ince fikirli idi o zmn sadece nişanlısına odaklanmışdıda ondan...Evlilik sorumululuk isteyen bir kurum bir kadın kocasının ne sevip ne sevmedğin çok iyi bilir ama koca karısının ne sevdiğini tam olarak bilemeyebilir erkekler böyle küçük ayrıntılara takılmazlar.Bu onlar için çok ufak bir ayrıntıdır ama biz hnmlar için içinden çıkılmaz bir durum... mesela özel bir günde kocanız size hediye aldıı ve siz bunu hiç begenmediz zevkinize hitap etmıyor.Şu şekılde düşündümüzmü eşiniz onu begenerek aldıgına göre kendi zevki,ne göre almış onun yanında aldıgı hediyeyi kullanırsanız başınız ağrımaz sanırım Siz eşinizin aldıgı hediyeyi beğenmediğinizi belli ederseniz onun hediye alma hevesini kırarsınız.Yok efendim eve gelirken arayıpda bir şey lazımmı die sormadı ewet eve gelmeden eşin arayıpda bir şeyler lazımmıydı die sorması hoş bir davranış ama ailesinden görmemişdir.İşinde beyni bedeni yorulmuşdur böylesi ufacık şeylerden sıkıntıya ne biz girelim nede eşimizi üzelim.Bakın bir ata sözü vardır''ummaki küsmeyesin'' sbh sbh içimden bunları yazmak geldi belki ihtiyaç vardır die düşündümBiraz olsun tebbesüm için bu fıkrayıda sizinle paylaşmak istedim.

-Yeni evli bir çift, ilk günlerini geçireceklermiş. Gelin uyanmış bakmış damat yatakta yok. Mutfağa gitmiş ki kocası kahvaltıyı hazırlamış, oturma odasında ütü yapıyor. Gelin çok sevinmiş. Beklediğim gibi iyi bir kocaya düştüm, diye sevinerek kocasına görünmeden yarım kalan uykusunu tamamlamak için yatağına gidip uyumaya devam etmiş. Kocası az sonra gelip onu uyandırmış. Söylediği ilk söz gelinin bütün sevincini alt üst etmiş. "Yaptıklarıma iyi bak, her sabah böyle isterim." demiş.

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....