Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2012, 22:25   Mesaj No:8

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 587
Beğenildi:5015
Beğendi:6721
Takdirleri:26831
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 17. Haftanın Misafiri Esma_Nur (^_^)

Alıntı:
f_kryln Üyemizden Alıntı Mesajı göster
senmi garipsin asker arkadaşım
esma ablam hayırlara vesile olasın.şefaat yetkin varsa kolla yukarıdaki inatçı garibi=)
ALLAH razı olsun faziletcim admin varken bana şefaat düşmez
sorular :
1- asrımızın acımasız,çoğalmış şeytanlar ortamında,evlatlarınızı kollamayı başarabiliyormusunuz ?bu konuda tavsiyeleriniz neler olabilir?
Haklısın ortam o kdr acımasızkii çocuklarımızı elimizden geldiğince islam dini üzre yetişmeye çalışıyoruz. Çocuk terbiyesi aslında anne karnından itibaren başlarmış ben bunu anca ufaklıkda öğrendim çocuklar şekle girmemiş toprak gibidirler onları nasıl işlerseniz o şekil mahsül veiriler yani bize çok büyük görevler düşüyor. Çok efor isteyen bir işdir ama meyvalarını toplamak çokk keyif verici olucak inş
2-eş seçiminde kadın hep aldanıyor,doğrumu sizce? eş seçimi konusunda kadınlara tavsiyeleriniz neler olabilir?
Evlilik sözde değil özde fedakarlık isteyen bir kurumdur. Öncelikle kendimizi iyice tanımamız lazım kendini tanımayan karşıdakini hiç tanıyamaz ne istediğini bilmeli insan. Özellikle biz kadınlara çok büyük görevler düşüyor unutmayalım yuvayı dişi kuş yapar gerektiğinde anne gerektiğinde arkadaş gerektiğinde eş yani evleniyorsan her moda girersin çok zmn yazıyorum ufak tefek olayları içinden çıklımaz hale getirmeyelim. Unutmayın ''mermer iyi taşdan iyilik iki başdan''Çok geniş bir konu özetle bu kdr

3-Müslümanlarda "Yahudileşme temayulü" var mı? varsa nelerdir? yoksa neden ?
Malesef meyil var şöyleki:
Bugün kimi Müslümanlar Allah’ın ayetlerinde apaçık belirttiği emirlere uymaktan kaçınırlar
kendilerine göre mazeretler ileri sürerler.Allah’ın yasakladığı işleri
yapmaktan da kaçınmazlar,helal olanda yarışmaları gerekirken,haram olan işlerde
yarışmaya çalışmaktadırlar.
Sonuç olarak,Biz Müslümanlar,Yahudilerde olan özellikleri yapıp onların zihniyetine sahip
olduğumuz müddetçe ne Afganistan’ımız, ne
Filistin’imiz ,ne Irak’ımız ne de vs. vs dünyanın değişik yerlerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin sorunu çözülür.
Çözülmesini bir kenara bırakın,yeni yeni zulüm gören Müslüman topluluklar çoğalır.

Bu yüzden Yahudileşmeye meyil etmekten uzak duralım

Her insan için önünden ve arkasından takip edenler vardır. Allah'ın emrinden dolayı onu gözetirler. Allah bir kavme verdiğini, o kavim kendisini bozup değiştirmedikçe değiştirmez. Allah bir kavme de kötülük murad etti mi, artık onun geri çevrilmesine de imkan yoktur. Onlar için Allah'dan başka bir veli de bulunmaz. ''RAD SURESİ 11.AYET

.................

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....