Unutma Şevval Sam kefen de bir tekstil ürünüdür !
Toplum gönüllüleri Vakfı tarafından öğrenciler için düzenlenen
söyleşiye katılan Şevval Sam, başörtüsü ile ilgili gelen bir soruya şöyle cevap verdi;
"O benim için tekstil ürünü, gün gelecek insanlar yaşayışlarıyla buna ihtiyaç duymayacak, ideolojik kesimler tarafından ortaya konan bir şekil Öyle bir gün gelecek ki, bir gün insanların başörtüsü takmadığı yani bunun şeklen gerekli olduğu ve insanlık düzeyinin değişmesiyle buna ihtiyaç kalmayacağını düşünüyorum. Örtünmeye karşı değilim, tek din vs bunlar bana uzak şeyler, benim inancım tasarımcıya dair.
Bütün bunlar sonradan üretildi, o benim için tekstil malzemesi, dünyaya geldiğinde insan çıplaktı, bütün bunlar sonradan ortaya çıktı. Bazı çevreler tarafından başörtüsü ideolojik amaçlar için kullanılınca kadınlar kendi aralarında bölündüler. 20 sene önce bu gündeme getirilmeseydi,bugün bir problem olarak karşımıza çıkmazdı" cevabını verdi.
Şevval Sam’ın, bu sözleri büyük bir gafletle sarf ettiği konusunda şüphe duyulmuyor. İnanca saygısızlığın bu denli seviyelere ulaşmasının, gafletteyken söylenmesinden başka bir izahı bulunmuyor. Her insanın eceli geldiğinde üç beş metre tekstil ürününe sarılacağı gerçeğini de göz ardı etmek, ancak bir gafletin ürünü olabilirdi.
Şevval Sam’ın bu sözleri, bağımsızlık mücadelesi verilen yıllarda dönemin alimlerinden İskilipli Atıf Hoca’nın İstiklal Mahkemesi’nde yaşadığı hadiseyi hatırlatıyor. O dönemde mahkeme reisi, Atıf Hoca’ya hitaben “şapka da çaput, başındaki sarık da çaput. İkisi de aynı.” Demişti
ALINTI