28Haziran 2012, 21:33
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13855 Üyelik T.:
22 Mayıs 2011 Arkadaşları:3 Cinsiyet: Memleket:Güneşin Doğduğu YerdeN.. Yaş:37 Mesaj:
745 Konular:
254 Beğenildi:52 Beğendi:0 Takdirleri:160 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Allah Seni Bağışlamaz! Diyen Adam Allah Seni Bağışlamaz! Diyen Adam Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) işittim şöyle buyuruyordu: “İsrail oğullarında kendi aralarında kardeşlik bağı kurmuş iki kişi vardı. Bunlardan birisi günah işler, diğeri ibadetlerde müctehid idi (çalışırdı). İbadetlerde uğraşan kişi, diğerini günah üzere gördü ve ona: −Bu işten vazgeç! derdi. Yine bir gün onu bir günah üzere gördü ve ona: −Bu işten vazgeç! dedi. Günah işleyen kişi de: −Sen beni Rabbimle baş başa bırak! Sen benim üzerime bir bekçi mi gönderildin? dedi. İbadetlerde uğraşan kişi de: −Allah’a yemin ederim ki Allah seni bağışlamaz! ya da Allah seni cennete girdirmez! dedi. Derken ikisi de öldü ve her ikisi de âlemlerin Rabbinin huzurunda bir araya geldiler. Allah-u Teâlâ, ibadetlerde uğraşan kişiye: −Sen Beni biliyor muydun? Yoksa benim elimde bulunanlara güç yetiren birisi miydin? diye sordu. Allah-u Teâlâ, günah işleyen kişiye: −Rahmetimle git! Cennete gir, dedi. Allah-u Teâlâ, ibadetlerde uğraşan kişi için de: −Bunu cehenneme götürün! dedi.” Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki o kişi bir kelime konuştu, dünyasını ve ahiretini azaba sürükledi.” Ebu Davud 4901 Cündeb (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Bir adam; Vallahi Allah falanı bağışlamaz dedi. Kuşkusuz ki Allah-u Teâlâ şöyle buyurdu: −Benim adıma falanı bağışlamayacağıma yemin eden de kimmiş?! Kuşkusuz ki Ben onu bağışladım ve senin amelini de iptal ettim!” Müslim 2621/137 |
| |