01 Ağustos 2012, 20:13
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 Arkadaşları:13 Cinsiyet:Anne Mesaj:
874 Konular:
134 Beğenildi:137 Beğendi:67 Takdirleri:484 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | İşte Gerçek bir Aşk Hadisesi İşte Gerçek bir Aşk Hadisesi Gerçek bir aşk hadisesi Beykoz'da öğretmen Muhammed bin Receb efendinin 1649 da yazdığı (Nevha-tül-uşşak = Aşıkların feryadı, iniltisi) kitabından alınan şiiri sadeleştirerek yayınlıyoruz. Gerçek bir aşk hadisesidir. Hâlimi arz Olayın aslını yazmadan önce, Bir örnek vereyim, yerli yerince. Bir gün bizim merhum Hoca Nasreddin, Bir iş için çıkmış, damına evin, Ayağı kayarak aşağı düşmüş, Konu komşu duyup hep üşüşmüş. Derler: ”Niçin böyle bağırıyorsun? Yangın varmış gibi çağırıyorsun? Acılar içinde kıvranan hoca, Hemen doğrularak der ki, usulca; Varsa böyle damdan düşmüş olanlar Ancak onlar benim hâlimi anlar. İşte buna benzer, benim hâlim de, Hemen anlar bunu aşk varsa kimde Başından geçenler pek iyi bilir, Aşkı tatmayana bu oyun gelir. Sanmayın bir yerden nakledeceğim, Başımdan geçeni söyleyeceğim. Ayıplama beni, gülme komşuna! Belki de bu senin de gelir başına. Her işte bulunur, çeşitli hikmet, Ârif olan ondan alır çok ibret.
__________________ |
| |