28 Eylül 2012, 12:41
|
Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 Arkadaşları:3 Cinsiyet:Erkek Memleket:Kayıp bir Kentten Yaş:44 Mesaj:
745 Konular:
145 Beğenildi:312 Beğendi:100 Takdirleri:3844 Takdir Et:
| Cevap: vesile arayın... Alıntı: bilinmez Üyemizden Alıntı
sayın esedullah,peygamberin kendisini vesile kılınmasını istediğine dair bi bilgi verebilirmisiniz, siz bi fındık kabuğunu dolduramıyacak kadar bilgisiz insanları veli edinip onları vesile kılmanız kendi heva ve hevesinizin ürünüdür,ve bu şeyhlerinizi peygamber soyundan gelmiştir deyip tıpkı hırıstiyan olduklarını söyleyenlerin İsa as ALLAHI İLE BAĞ KURDURUP,Allaha oğul edindirdikleri gibi ayrıca sizin veli edinip,vesile kıldıklarınıza zümmer 3 te daha net cevap ta var.. zümmer süresi..3- Haberin olsun; halis (katıksız) olan din yalnızca Allah'ındır. O'ndan başka veliler edinenler (şöyle derler'Biz, bunlara bizi Allah'a daha fazla yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz.' Elbette Allah, kendi aralarında hakkında ihtilaf ettikleri şeylerden hüküm verecektir. Gerçekten Allah, yalancı, kafir olan kimseyi hidayete erdirmez. | Ben size soru sordum önce cevap verinki cevap alabilesiniz kardeşim...
İkincisi siz maşaallah heva ve hevesine uymayan birisinizki kişiler hakkında suizanda bulunmaya çok meyillisiniz, bilgisiz olduklarını nerden biliosunuz...diğer konu ben şunu veli edindim bunu veli edindim demeden nasıl böyle bir zanda bulunursunuz...Müslüman bumudur yani zan üzeremidir kardeşim ....?????
Şimdi ayette açıkça kafirlere hitap varken nasıl olurda bunu müslümanlara atfedersiniz buda tartışılır...
Gelelim şu konuya bu tamamen benim görüşümdür siz ne derseniz deyin , Resulullah s.a.v olmadan yapılan ibadetinde bir anlamı yoktur , Resulullah s.a.v olmadan inanmanında , taatinde , duanında bir anlamı yoktur...Benim nazarımda Resulullahsız s.a.v yapılan ibadet varsa kaldırıp çöpe atmak lazım onun bir değeri yoktur kardeşim ...
Buna delil istiyorsun Kuranı okumayı seven sen gözlerinin yerine kalbinle okumayı secersen anlarsın ve görürsün delilleri unutma KURAN MUSHAFTAN DEĞİL NURU MUHAMMEDİYEDEN OKUNUR ....
VESSELAM |
| |