02 Mayıs 2008, 00:01
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 1109 Üyelik T.:
29 Mart 2008 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
285 Konular:
144 Beğenildi:2 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Yarabbi Ümmetim Ümmetim! Yarabbi Ümmetim Ümmetim! Hz.Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullahaleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kıyametgününde, insanlar birbirlerine girecekler. Hz. Âdemaleyhisselam'a gelip: "Evlatlarına şefaat et!" diyetalepte bulunacaklar. O ise: "Benimşefaat yetkim yok. Siz İbrahim aleyhisselam'a gidin! Çünküo Halilullah'tır" diyecek. İnsanlar Hz. İbrahim'e gidecekler.Ancak o da: "Benyetkili değilim! Ancak Hz. İsa'ya gidin. Çünkü oRuhullah'tır ve O'nun kelamıdır!" diyecek. Bunun üzerineO'na gidecekler. O da: "Benbuna yetkili değilim. Lâkin Muhammed aleyhissalatu vesselam'agidin!" diyecek. Böylece bana gelecekler. Ben onlara: "Benşefaate yetkiliyim!" diyeceğim. Gidip Rabbimin huzuruna çıkmakiçin izin talep edeceğim. Bana izin verilecek. Önündedurup, Allah'ınilham edeceği ve şu anda muktedir olamayacağımhamdlerle Allah'a medh u senâda bulunacak, sonra da Rabbimesecdeye kapanacağım. Rabb Teâla: "EyMuhammed! Başını kaldır! Dilediğini söyle, söylediğinekulak verilecek. Ne arzu ediyorsan iste, talebin yerinegetirilecektir! Şefaatte bulun, şefaatin kabul edilecektir!"buyuracak. Ben de: "EyRabbim! Ümmetimi, ümmetimi istiyorum!" diyeceğim.Rabb Teâla: "(Çabuk onların yanına) git! Kimlerinkalbinde buğday veya arpa danesi kadar iman varsa onları ateştençıkar!" diyecek. Ben de gidip bunu yapacağım! SonraRabbime dönüp, önceki hamd u senâlarla hamd vesenâlarda bulunacağım, secdeye kapanacağım. Bana, öncekininaynısı söylenecek. Ben de: "Ey Rabbim! Ümmetim!Ümmetim!" diyeceğim. Bana yine: "Var,kimlerin kalbinde hardal danesi kadar iman varsa onları da ateştençıkar!" denilecek. Ben derhal gidip bunu da yapacak veRabbimin yanına döneceğim. Önceki yaptığım gibiyapacağım. Bana, evvelki gibi: "Başınıkaldır!" denilecek. Ben de kaldırıp: "EyRabbim! Ümmetim! Ümmetim!" diyeceğim. Bana yine: "Var,kalbinde hardal danesinden daha az miktarda imannı olanları daateşten çıkar!" denilecek. Ben gidip bunu da yapacağım.Sonra dördüncü sefer Rabbime dönecek, o hamdlerlehamd u senâda bulunacağım, sonra secdeye kapanacağım. Bana:"Ey Muhammed! Başını kaldır ve (dilediğini) söyle,sana kulak verilecektir! Dile, talebin verilecektir! Şefaat et,şefaatin kabul edilecektir!" denilecek. Ben de: "EyRabbim! bana Lailâhe illallah diyenlere şefaat etmem içinizin ver!" diyeceğim. Rabb Teâla: "Buhususta yetkin yok! -veya: "Bu hususta sana izin yok!- Lâkinizzetim, celâlim, kibriyâm ve azametim hakkı içinlailâhe illallah diyenleri de ateşten çıkaracağım!"buyuracak." Buhari,Tevhid 36, 19, 37, Tefsir, Bakara 1, Rikak 51; Müslim, İman322, (193) |
| |