Konu Başlıkları: Yarabbi Ümmetim Ümmetim!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mayıs 2008, 00:01   Mesaj No:1

EcelBekcisi

Medineweb Usta Üyesi
Durumu:EcelBekcisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1109
Üyelik T.: 29 Mart 2008
Arkadaşları:0
Konular: 144
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Yarabbi Ümmetim Ümmetim!

Yarabbi Ümmetim Ümmetim!

Hz.Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullahaleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Kıyametgününde, insanlar birbirlerine girecekler. Hz. Âdemaleyhisselam'a gelip: "Evlatlarına şefaat et!" diyetalepte bulunacaklar. O ise:

"Benimşefaat yetkim yok. Siz İbrahim aleyhisselam'a gidin! Çünküo Halilullah'tır" diyecek. İnsanlar Hz. İbrahim'e gidecekler.Ancak o da:

"Benyetkili değilim! Ancak Hz. İsa'ya gidin. Çünkü oRuhullah'tır ve O'nun kelamıdır!" diyecek. Bunun üzerineO'na gidecekler. O da:

"Benbuna yetkili değilim. Lâkin Muhammed aleyhissalatu vesselam'agidin!" diyecek. Böylece bana gelecekler. Ben onlara:

"Benşefaate yetkiliyim!" diyeceğim. Gidip Rabbimin huzuruna çıkmakiçin izin talep edeceğim. Bana izin verilecek. Önündedurup, Allah'ınilham edeceği ve şu anda muktedir olamayacağımhamdlerle Allah'a medh u senâda bulunacak, sonra da Rabbimesecdeye kapanacağım. Rabb Teâla:

"EyMuhammed! Başını kaldır! Dilediğini söyle, söylediğinekulak verilecek. Ne arzu ediyorsan iste, talebin yerinegetirilecektir! Şefaatte bulun, şefaatin kabul edilecektir!"buyuracak. Ben de:

"EyRabbim! Ümmetimi, ümmetimi istiyorum!" diyeceğim.Rabb Teâla: "(Çabuk onların yanına) git! Kimlerinkalbinde buğday veya arpa danesi kadar iman varsa onları ateştençıkar!" diyecek. Ben de gidip bunu yapacağım! SonraRabbime dönüp, önceki hamd u senâlarla hamd vesenâlarda bulunacağım, secdeye kapanacağım. Bana, öncekininaynısı söylenecek. Ben de: "Ey Rabbim! Ümmetim!Ümmetim!" diyeceğim. Bana yine:

"Var,kimlerin kalbinde hardal danesi kadar iman varsa onları da ateştençıkar!" denilecek. Ben derhal gidip bunu da yapacak veRabbimin yanına döneceğim. Önceki yaptığım gibiyapacağım. Bana, evvelki gibi:

"Başınıkaldır!" denilecek. Ben de kaldırıp:

"EyRabbim! Ümmetim! Ümmetim!" diyeceğim. Bana yine:

"Var,kalbinde hardal danesinden daha az miktarda imannı olanları daateşten çıkar!" denilecek. Ben gidip bunu da yapacağım.Sonra dördüncü sefer Rabbime dönecek, o hamdlerlehamd u senâda bulunacağım, sonra secdeye kapanacağım. Bana:"Ey Muhammed! Başını kaldır ve (dilediğini) söyle,sana kulak verilecektir! Dile, talebin verilecektir! Şefaat et,şefaatin kabul edilecektir!" denilecek. Ben de: "EyRabbim! bana Lailâhe illallah diyenlere şefaat etmem içinizin ver!" diyeceğim. Rabb Teâla:

"Buhususta yetkin yok! -veya: "Bu hususta sana izin yok!- Lâkinizzetim, celâlim, kibriyâm ve azametim hakkı içinlailâhe illallah diyenleri de ateşten çıkaracağım!"buyuracak."

Buhari,Tevhid 36, 19, 37, Tefsir, Bakara 1, Rikak 51; Müslim, İman322, (193)

Konu Sahibi EcelBekcisi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
100 Sünnet Hadis-i Şerif dua dilencisi 2 2093 11 Temmuz 2009 01:07
Efendimiz s.a.v Kimler Zehirlemişti Hz.Muhammed(s.a.v) EcelBekcisi 0 2180 29 Aralık 2008 20:44
Ben Kim,Dünya Kim Peygamberler(a.s) su damlası 2 2237 05 Aralık 2008 19:53
ZİNET BÖLÜMÜ Hadis-i Şerif EcelBekcisi 0 1999 03 Aralık 2008 13:33
ZÜHD VE FAKR BÖLÜMÜ Hadis-i Şerif EcelBekcisi 0 2013 03 Aralık 2008 13:29