31 Ekim 2012, 09:44
|
Mesaj No:50 |
Durumu: Medine No : 21133 Üyelik T.:
25 Ekim 2012 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
37 Konular:
2 Beğenildi:10 Beğendi:29 Takdirleri:201 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum inşallah Alıntı: O'na hiç bir şeyi ortak koşmayalım ve Allah'ı bırakıp bir kısmımız (diğer) bir kısmımızı Rabler edinmeyelim. | Bu ayet bugüne kadar hiç dikkatimi çekmemişti. (Allah razı olsun) Ne kadar güzel bir ayet. Rabbimiz Kuran'da hiç bir şeyi eksik bırakmamış elhamdülillah. Aynı şekilde 1-2 ay önce bir ayete daha denk gelmiştim: Allah’ı bırakıp tapındıklarınızın hepsi sizin gibi (yaratılmış) kullardır. Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi hemen onları çağırın da size cevap versinler (duanıza icabet etsinler). (A'raf 194) İşte burada da "sizin gibi kullardır" diyor Rabbimiz. "Haydi çağırın da cevap versinler" diyor ilerisinde, bakın. İşte gavslardan yardım dilemenin Kurandaki reddiyesi!!! Bu ayet işte net bir şekilde bizden birilerini, yani insanları ilah edinmekten bahsediyor. Taş, heykel değil. İşte buradan yola çıkmalı ve araştırmaya devam etmeliyiz. Bir insan diğer bir insanı nasıl ilah edinir.. İşte şirk sadece puta (taş olan) tapmak değildir. Bunu bir kavradık mı, inşallah zihnimizdeki engeller de kalkar, söylemeye çalışılanlar anlaşılır. *** Bu arada en son "Şeytan salihlerden beridir" iddiasını araştıracağımı söylemiştim. Bunun üzerine yazılmış bir metin bulamadım. Bu yüzden parça parça benim anladıklarımı yazmak durumundayım: Ayette var, evet; Şeytan takva sahiplerine etki edemiyor: “Takvaya erenler (yok mu?) onlara şeytandan herhangi bir arıza iliştiği zaman, iyice düşünürler, bir de bakarsın ki onlar görüp bilmişlerdir bile."(A'raf Süresi: 7/201) Ama işte, takva sahiplerine.. Takva için ne demiştik: Allah'tan hakkıyla korkmak, Kitabı, sünneti ile hareket etmek, katiyetle Şirk olan şeylerden ısrarla kaçınmak.. İşte bu takva.. (Ayrıca "iyice düşünürler" diyor Rabbimiz. Yani Şeytan onlara da geliyor ama düşünerek buluyorlar doğru yolu.. Ne mutlu doğru yolu bulanlara..) Bir yandan yukarıda değinilen hususlara "caizdir" diyen bir alim/şeyh, dilediği kadar zühd hayatı yaşasın, "takvalıdır" denilemez. Bunu ve benzerlerini işte Şeytan aldatmaktadır. Şeytan hiçbir zaman kendisini belli etmez, gizlenir, süsler püsler öyle telkin eder. Hangi aklı başında "müslümanım" diyen, Şeytandan geldiğini bildiği bilgiyi kabul eder?? Elbette hiç biri.. İşte Şeytan kandırıyor, hem o salih dediklerinizi, hem de "onlar salihtir, şeytan yaklaşamaz" diye savunan takipçilerini. Her şeyden de önce bir insanın salih olup olmadığını, iç dünyasını, Allah dostu olup olmadığını hakikatte (kullar değil) Allah bilir. Bu "Allah dostudur" diye kimse kimseyi etiketleyemez, hatadan uzak göremez, körü körüne peşine gidemez.. İslam uyanık olmayı ve özellikle şu ahir zamanda kişilere değil, ısrarla Kuran ve sünnete (Şu yukarıdaki iki ayete bakın, o bile yeter) bağlanmayı gerektirir. Kişilerin Allah katında sahip olduğu değer, kullar tarafından bilinemez. Bu gösterdikleri kerametler de nimet olabileceği gibi, imtihandır aynı zamanda. Bir de uçan hintlileri düşünürseniz (Budistler) istidraç olabileceğini de hemen düşünebiliriz. Yani iş keramette bitmiyor, Kurana ve sünnete uygunlukta bitiyor. Gerçek takva sahipleri, Allah dostları bunlardır. Not: Önlem olarak bir şeye değineyim hemen: Tansiyon düşük olursa inşallah, tartışmalar zihnimizi yormaz. Yavaş yavaş, sakince.. S.a
__________________ Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla "Asra yemin ederim ki insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler,birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır ." Asr Suresi |
| |