Alıntı:
mihrinaz Üyemizden Alıntı
uslup bu şekilde olunca,
konu amacına ulaşıyor,nefessiz her cümleyiiçtim adeta desem
çokmu abartmış olurum bilmem ama inanın böyle...dile getirmeye korktuğum
söyleyemediğim ama içimi kemiren herşey
bu sayfada cevabını buldu,kenarlarında dolaştığım
düşünceler netleşti ,bir ara konu gitti geldi ama zararsız atlattık diye düşünüyorum,
hepinize sonsuz teşekkürler,zamanında ezber yaptığım ve koyun gibi
güdüldüğüm konuların,muhasebesini yapabiliyorum artık,abdülmelik abinin yorumlarını yabana atamicam,
hepinize saygılar |
Allah sizden razı olsun kardeşim.
Buraya kadar olan konularda inşallah hepimiz hemfikiriz. Daha büyüklü-küçüklü pek çok yanlış bildiğimiz şey var. Her birini incelemek/öğrenmek/öğretmek elbette çok zaman alır ama en başta, bir sürü yanlışımızın var olduğunu fark etmek bile yeterli gelecektir. Çünkü ancak eksiğini bilen biri tamamlamaya uğraşır. (Tıpkı hastalığını kabul eden kişinin, tedaviye yanaşması gibi. )
Şirk ve bid’at olan şeylerden korunmaya itina ettiğimizde, zayıf hadislerle, zorlama yorumlardan uzak durduğumuzda ancak o zaman Tek Olan Doğruya ulaşılır inşallah. Ümmetin birliği de ancak o zaman olur. Bu da tabi Allah’ın izniyle, uyanık olmak ve araştırmayla olacak şeyler.
Mesela hayata ciddi bir şekilde yön veren, nefisle mücadele konusunda ilk akla gelen hadisi ele alalım. (Araştırmacı kardeşlere ödevimdir )
“Küçük cihaddan, büyük cihada döndünüz “ hadisinin sıhhati, gelmiş geçmiş tüm Peygamberlerin, ayrıca Peygamberimizin (sav) ve sahabelerin hayatına uygunluğu nedir?
Bakalım neler öğreneceksiniz..
Not: Bilenler yazmasın lütfen, bilmeyenlerden ricamdır. Kolay gelsin
Ayrıca Ferdi kardeşi ben anladım, tarzı farklı olmuş sadece..