17 Kasım 2012, 01:49
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Yaş:45 Mesaj:
553 Konular:
54 Beğenildi:20 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Taşlar ağaçlar bile yahudilerden şikayetçi olacak Taşlar ağaçlar bile yahudilerden şikayetçi olacak Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)
buyurdular ki:
"Müslümanlarla yahudiler çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Yahudi
taşın, ağacın arkasına saklanacak, bunun üzerine o taş, o ağaç
yahudiyi kovalayan kimseye, 'Ey müslüman! Arkamda bir yahudi var, gel
onu öldür!' diyecek. Yalnız garkad ağacı bir şey söylemeyecek; çünkü o
yahudilerin ağaçlarındandır."
Buhârî, Cihâd 94, Menâkıb 25; Müslim, Fiten 82
“Yahudiler İsrail’de en çok hangi ağacı dikiyorlar ve bunun sebebi nedir biliyor musunuz?”
Kaynaklarda kıyamet alametleri sıralanırken, fitnenin artması, Yahudilerin Müslümanlara yönelik taşkınlık ve zulmü inanılmaz boyutlara varınca, sabır sınırı taşıp artık bu zulme bir dur demek isteyen Müslümanların kendilerini bulup cezalandırmasından çekinen Yahudilerin bulabildikleri her yere kaçıp saklanacağından söz ediliyor.
Hadis-i Şerif’te, Yahudilerin taşların ve ağaçların bile arkasına saklanacağı, buna karşın Gargat ağacından başka bütün taş ve ağaçların: “Ey Müslüman, Ey Allahın kulu, Yahudi arkamdadır, gel onu öldür” diyeceği ifade ediliyor. (Buhârî, Tecrid, IX, 73; Tirmizî, Birr, 25; Fiten, 2; et-Tâc, I, 25).
Bahsi geçen hadis-i şerif Sahih-i Müslim’de; “Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek ‘Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır. diyecek. Sadece ‘gargat’ ağacı bunu söylemeyecek çünkü o Yahudi ağacıdır” buyuruluyor. (Kitab-ul Fiten H. 2239). alıntı