Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Aralık 2012, 14:55   Mesaj No:13

mehmet akif2

Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Konular: 425
Beğenildi:2310
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Standart Cevap: Kur'anı öğrenmek için hadis okuyun

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ah Zülküf Ah ömrümü yedin saçlarımı ağarttın.şu inatçı soruların yüzünden tevrat zebur incili bile okuttun
Muallime hoca gayet sağlıklı delillerle sana cevap veriyor.ama kapsama alanın kuran ile sınırlı olduğundan,etrafta dolaşmaya korkuyorsun.ve etraftaki delilleri gözü kapalı red ediyorsun.öyle ki yenge hanımla kavga etsen sorumulusu tasavuf dersin.bak cübbeli hapisten çıktı tasavuf sahipsiz değildir ona göre
bu konu ile ilgili düşüncelerimi aşığdaki linkte özetlemiştim;

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

düşüncelerimi özetlerken kuran hainlerini hedef almıştım.senin samimi dürüst ve doğruya ulaşma gayretindeki ihlası biliyorum.ama farkında olmadan bu sele kapılanlardansın desem abartı değildir.

Allah aşkına domates yetiştirme ilmi varda,İslamın ikinci ayağı ve canlı kuran Mufessiri Resulullah'ın 23 yıllık yaşantısı,hadis ilmi adı altında kurumlaşmışsa bu seni niye şaşırtıyor ki?
evet hadis ilminde hz ömerden dayak yiyen ebu hureyreler,imam azamı tekfir eden buhariler vardır tabii ki.hadis ilminde peygambere iftira atan,islama zam ve iskonto yapan hadisler vardır buda doğrudur.bu doğrular tüm doğruları yok etmemeli edemez de.bu ümmet Peygamberine sevdalıdır aşıktır Onun hadisleri sıradan bir söz değildir.
hadis ilminde hz peygambere ait olduğundan emin olduğum bir hadis benim için kabulu imandandır reddi irtidattır.Müslümanların hz Peygambere; Ya Resulullah sen böyle düşünüyorsun saygı duyarım ama ben farklı düşünüyorum deme lüksü ve edepsizliği yoktur.
hadis ilmi peygamber gözü ile kuranı anlama ilmidir.hadis ilmi vahy ile korunan kendi heva hevesinden konuşmayan peygamberin dile getirdiği kuran tüzük önerge talimatlarıdır.meşhur adı ile SÜNNETİ RESULULLAH'tır.
parmağa bakma zülküf,parmağın hedeflediği işaretlediği geniş alana bak...
ömrümü yedin ömrümü..