Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 Arkadaşları:32 Cinsiyet:Bay Memleket:İst Yaş:39 Mesaj:
3.185 Konular:
1383 Beğenildi:174 Beğendi:17 Takdirleri:216 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Aşk diyorlar bana… Aşk diyorlar bana… Aşk diyorlar bana…
Aşk diyorlar bana… aşk nedir bilir misin deyip ardından birkaç şiir birde yanık bir türkü söyleyiveriyorlar… sonrada ahh çekip uzaklara dalıyorlar… sonrada benim de onları anlayıp acılarına ortak olmamı istiyorlar… eğer benden herhangi bir tepki görmezlerse odunlaşmışsın diyorlar… evet diyorum… odunlaşmak şu sıralar en mantıklısı…
Rabbim! bu kulların ne yaptığını bilmez hale geldi… Aşk’ı sakızların içindeki yazılarda arıyorlar… aşktan öylesine uzaklar ki… aşka öyle yabancılar ki… aşk deyince ALLAH demeleri gerekirken, Aşk varsa helal haram yok mantığıyla günahtan günaha koşuyorlar… rabbim bunlar hiç senin aşkını duymamışlar… bunlar sevdayı hiç kavrayamamışlar… bunlar benim peygamberimden, ebubekirden, musabdan, bilalden haberdar olmamışlar… bunlar Senin Vedud olduğunu unutmuşlar… aşklarını kirletmişler… kirliliklerin adını aşk koymuşlar... aşk diyorlar… susun diyorum! Yeniden başlamayın alçalmaya… aşk! Musabın aşkıyla niye yanmadınız? Hani yasirin aşkı onu neden örnek almadınız?
Mecnun, kerbelanın biricik aşığı hüseyinden cazip mi geldi? Ferhat,aşkı uğruna meydanlarda paramparça edilen hamzadan üstün mü sizin gözünüzde… Leyla mı size örnek oluyor, yoksa aşkı için firavunun önünde haykıran ve sonra öldürülen asiye mi? şimdiki aşıklar, evini eşini, malını, çocuklarını sadece aşkı için terk eden muhacirlerden daha mı aşık…
Haşa diyenler olmuştur elbet… yada ne alaka diyenler…aşık oldum deyip acı çektiğini iddea edenler, bizim ALLAH aşkı ile yanan bütün örneklerimizi bir kenara itmiş.. Leyla mecnun Ferhat şirin masallarına kanmıştır… onları tercih etmiştir… aksini iddea ediyorsanız ıspatlayın? Hamzaca, yasirce, asiyece, ömerce, meryemce ıspat edin…! Ispat edemiyorsanız bari susun, Aşk’ımızı kirletmeyin… Hakk’dan başkası aşk’a yakışmaz… Aşk ancak Rahman’ı anlatır…
Şimdi yeni bir şarkı daha çıkmıştır... kendini aşk sanan kirli palavraları anlatan… dinleyin, sarhoşlaşın yine… kafanızı yastığa koyunca ALLAH demeniz gerekirken, yine onu düşünün, hani o zina edip baktığınız kişiyi… gecenizi ibadetle geçireğinize, sabaha kadar onu düşünün… sonra ebubekir misali olması gereken dostlarınızla dertleşin… o da size kardeş tavsiyesi(!) versin… cesaretlendirip git konuş desin… bir kere daha alçaltın kendinizi…
Birkaç yalan… birkaç güzel söz… artık rahatça zina kapıları size açıldı… buyurun… helal haram sınırlarını çiğnemeye hoş geldiniz… lütfen vicdanlarınızın sesini kısınız… ALLAH’dan uzaklaşabildiğinizce uzaklaşınız… çünkü artık pis bir oyunun parçasısınız… paramparçasınız… iğrençsiniz… işte bu kadar…
Kaç genç kaybettik böyle… kaç genç bu şekilde son nefesini verdi… ve kaç genç acaba bir kere kafamı kaldırıp baksam bir şey olur mu pazarlığında… bizler lutfedip gençlere el atmadıkça kaç genç daha şehvetine aldanacak kim bilir… liseler boşuna bu halde değil… karma sistem zehir etkisini gösteriyor… panzehirler olarak biz harekete geçmedikçe, bir gün kendi evladınız da gelip, on altısında, on yedisinde, anne baba ben aşık oldum siz anlamazsınız deyip kendini nasıl tüketecek kim bilir… acele edin.. zehir etkisini hızla göstermekte…
Gençlere gerçek aşk’ı anlatın… yanmak nedir öğretin… sabahlara kadar namaz kılan peygamberimizden sav bahsedin... yada aşk’ı için bütün malını mülkünü terk eden ebubekir’i… mus’abı misal verin… mekkenin en yakışıklı genci olan, tanınan, bilinen şimdiki tabiriyle marka giyinen musabı… sadece aşkı için servetleri elinin tersiyle itişini, ve şehid olunca üstünü örtecek hiçbirşeyin olmayışını anlatın… ibrahimi anlatın, en sevdiğinden aşkı uğruna nasılda vazgeçtiğini hatırlatın… ve ismailin aşkını haykırın korkusuzca… Aşkına nasılda kurban olduğunu haykırın… gittikçe iffetsizleşen sözde aşıklara gerçek aşkın bir diğer erini hatırlatın… aşkı için iffetini koruyan, ALLAH’a adanan Meryemi…
Hala yüzü var mıdır ben aşığım diyenlerin… hala aşkın adını kirletmeye niyetliler mi? ahdim olsun! Ben aşkımı koruyacağım! Ben sloganlaşan aşıklardan, türkülerde kalan aşıklardan olmayacağım! Ahdim olsun ben aşkımın gereği olarak, Vedud’a layık olmaya çalışacağım… artık yeter bu kendini bilmezlerin hadsizliklerine göz yumduğumuz… görsünler hele aşk neymiş… sevda neymiş… görsünler hele bizim aşkımızda nasılda huzura kavuşulduğunun, bizim aşkımız bizi deli etmez alim eder… bizim aşkımız bizi çöllere düşürmez, toplumun tam ortasına çağırır, ve emreder, KALK, UYAR, HATIRLAT, ANLAT... Bizim aşkımız, bizi alır götürür Firdevslerde, Naimlerde sultan eder…:(;) Nurlu Hayat |