DİYANET İŞLERi,İSLAMİ Bİ MERCİMİDİR..
Şimdi nerden esti de sordunuz bu soruyu demeyin,dedim bi kere,ağızdan çıktı hatta yazıya döküldü bile...
Gerçekten diyanet işleri islamı mı temsil ediyor,
Ki halk tarafından çoğunlukla evet denecek bu soruya..
Tamam bizde bir an öyle görelim ki öyle görmüyorum kesinliklede,
Neyse kanuya dönelim,diyanete ve bünyesindekilere bi çağrıdır,bir nevi bi uyarı ikazdır,samimice...
Gerek ferdi ,gerek toplumsal olarak çöküşlere sebeb olan ve islamda yasak olan ŞANS OYUNLARI,
Peki yahu be insaf diyanetmi kumar oynatıyorda bu kadar şey yazdınız demeyin .....
Yok,yok diyanet ,Allaha çok şükür kumar oynatmıyor.Benim acizane çağrım şuan malum yılbaşı yaklaşıyor ve
sakaklarda caddelerde,toplumsal bi isyan yani toplumsal olaraka Allaha baş kaldırmışçasına bi kumar[şans oyunu] olan MİLLİ PİYANGO TUTTUR MUŞ GİDİYOR. yanılmıyorsam bu piyango devlet eliyle oynanıyor ve İslamda Allahın emirlerini söylemek ve yasaklarından sakındırmak asl olandır..Diyanetin yılbaşına kadarki hutbelerinde camilerde TOPLUMSAL Bİ KUMAR olan milli piyangoyu halka anlatmasıdır.Belki bu sebeble Allah rahmet ederde hidayet üzerinde oluruz...Malum bu kumara teşfik hat safhada bari diyanet azda olsa bu işe el atsın...Benim elimden,dilimden,ve buğzumdan bu kadar gelebiliyor,
not...Diyanetin bünyesinde bulunan imamlarında biraz ölü toprağından kurtulup bu taleplerle diyaneti uyarmalarıda rahmete sebeb olur inşaallah..