Cvp: MeDiNeLi'Den ZİNDAN MUMU sehere dek, ey mum, başucumdaki bu gece Allah için uyanık ol hüznün gölgesi gönle çöktü ansızın bu gece acı bana hüzünlen. umut arzum kana bulandı hüzün okları öylece gönle saplandı hayatın bu sarhoş denizinde umut gemim karaya oturdu. ah! Dostlar yetişin feryadıma ölüm yetişecek feryadıma bu gece yoksa korkarım canımdan da öte şu şirin, yoldan ben ölümün tuzağına düşünce yetişir. ey mumum! Kes ağlamayı inlemeyi yaralı gönlüme tuz serpme artık önümde hikayesi gönül güçsüzlüğünün bundan fazlasını söyleme sus artık. ey karanlık gecelerin munisi! Senden başka benim için bir dost kalmadı artık dünyada şu dostların hepsinden ölümle görüşmekten başka kimseyle bir görüşme ümidim kalmadı. yoldaşım, munisim, mumum benim bu dünyadan hüzünlenen nerede senden başka? bu vahşet çölünde doğur ölümü Vay bana, vay bana dost nerede? bu zindanda, ben bu gece, mumum benim el yıkayacağım bu hayattan yarın kırıncaya kadar arslanlar gibi hayatın zincirlerini milletin (Ali Şeriati)