16 Ocak 2013, 13:21
|
Mesaj No:66 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 Arkadaşları:11 Cinsiyet:bayan Yaş:44 Mesaj:
7.406 Konular:
425 Beğenildi:2308 Beğendi:4896 Takdirleri:3818 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: türk dili 1 notlarımız türk dili 5. ünite soruları 1.bin yıldan uzun bir gecenin bestesidir bu cümlesinin yüklemi hangisidir a.bu b.bin yıldan uzun bir gecenin bestesi 2.cümle öğelerinin tipik sıralanışı hangi şekilde olur a.özne-zaman-mekan-belirtili nesne-belirtisiz nesne-yüklem b.bu olmamış bak doğrusu şöyle olacak 3.bu gün seni çarşıda gördüm cümlesinin dolaylı tümleci hangisidir a.bugün b.seni c.çarşıda d.yok 4.dün seni gördüm cümlesinde belirtili nesne hangi sözcüktür a.dün b.ben c.seni d.gördüm 5.sular geldi cümlesinde özne -sular- iken -sular kesildi -cümlesinde- sular- kelimesi hangi görevi görür a.havalı özne b.gizli özne c.sözde özne 6.hangisi belirtili isim tamlamasına örnektir a.altın bilezik b.çocuğun tokası c.dikiş kutusu 7. gözlük-gözlükçü-kitapçı-kelimelerinin taban sözcükleri hangileridir a.lük-çü-çı b.göz-gözlük-kitap c.göz-göz-kitap 8.çer çöp-soy sop-yorgun argın gibi biçim birimli sözcükler hangi biçimbirimlerdir a.değişken biçim b.dilbilgisel c.fosil 9.biçim birimler ikiye ayrılır.bunlar hangileridir a.değişken-bitişken b.bağımsız-bağımlı 10.konuklar sözcüğünün biçimsel gösterimi nasıldır[/b] a.k-o-n-u-k-l-a-r b.ko-nuk-lar c.ko-n-u-k-lar Hazırlayan: mihrinaz Bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur. |
| |